Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Hüseyin Sauk *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ayık, M.,1995. Ürün İşleme Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:1409, Ders Kitabı 407, Ankara " Ayık, M. Ve H. Dinçer, 1984, Süt Teknolojisi Makinaları. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları 890, ofset Basım Ders Kitabı 1, Ankara Kadayıfçılar, S., 1980. Gıda Teknolojisi Makinaları. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Teksir No.39, Ankara

Dersin İçeriği

Tarımsal ürünlerin işlenme teknolojileri içerisinde bireysel işlemler ve işleme yöntemlerinin incelenmesi. Yöntemlere uygun mühendislik uygulamaları ve hesaplanma ilkelerinin problematik olarak incelenmesi.

Dersin Amacı

Gıda endüstrisinde kullanılan temizleme, sınıflandırma, iletim, öğütme parçalama, işleme teknolojileri, makine ve sistemlerinin işletmecilik ve mühendislik uygulamaları ile ilgili bilgilerin tarım makinaları ve teknolojileri mühendisliği bölümü öğrencilerine kazandırılmak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş
2 Mekanik taşıma ve iletim tesisleri
3 Pnömatik iletim tesisleri
4 Hidrolik iletim tesisleri
5 Ürün temizleme ve sınıflandırma ilkeleri
6 Öğütme-parçalama makinaları
7 Presler, yapıları, çalışma ilkeleri
8 Durultma-güzelleştirme makinaları
9 Arasınav
10 Isı tekniği, ısı geçişinin teknik temelleri
11 Kurutma tekniği
12 Kurutma tekniği
13 Kurutma tekniği
14 Soğutma tekniği
15 Soğutma tekniği