Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Ayık, M.,1995. Ürün İşleme Tekniği. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayın No:1409, Ders Kitabı 407, Ankara " Ayık, M. Ve H. Dinçer, 1984, Süt Teknolojisi Makinaları. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları 890, ofset Basım Ders Kitabı 1, Ankara Kadayıfçılar, S., 1980. Gıda Teknolojisi Makinaları. Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Teksir No.39, Ankara
Dersin Amacı
Gıda endüstrisinde kullanılan temizleme, sınıflandırma, iletim, öğütme parçalama, işleme teknolojileri, makine ve sistemlerinin işletmecilik ve mühendislik uygulamaları ile ilgili bilgilerin tarım makinaları ve teknolojileri mühendisliği bölümü öğrencilerine kazandırılmak.