Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Yusuf Çatalkaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1. Küçükaslan, N. (2011) Yiyecek - İçecek İşletmelerinde Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Alfa Aktüel Yayınları. <br> 2. Gökdemir, A. (2009) Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Detay Yayıncılık.<br> 3. Önçel, S. (Ed.) (2020) Mutfak Hizmetleri Yönetimi, Anadolu Üniversitesi Yayınları.

Dersin İçeriği

Bu ders ile öğrencilerin mutfağın planlanması, organizasyonu, yönetilmesi, üretilen yiyecek içeceklerin hijyen ve sanitasyon kuralları çerçevesinde misafirlere sunulması konularına ilişkin bilgi ve becerileri edinmesi amaçlanmaktadır.

Dersin Amacı

Mutfak Yönetimi / Mutfağın Planlanması Ve Kurulumu / Mutfağın Bölümleri Ve Çalışma Alanları / Mutfak Organizasyonu / Mutfakta Kullanılan Ekipman Ve Araç Gereçler / Mutfakta Hijyen Ve Sanitasyon / Mutfakta Sağlık Ve Güvenlik Sistemleri / Standart Reçeteler Ve Maliyet Kontrolü

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 MUTFAK YÖNETİMİ (Mutfak ve Mutfak Tarihi) MUTFAK YÖNETİMİ (Mutfak ve Mutfak Tarihi)
2 MUTFAK YÖNETİMİ (Temel Fonksiyonlar, Satın Alma, Teslim Alma, Depolama, Üretim, Diğer Bölümlerle İlişki) MUTFAK YÖNETİMİ (Temel Fonksiyonlar, Satın Alma, Teslim Alma, Depolama, Üretim, Diğer Bölümlerle İlişki)
3 MUTFAĞIN PLANLANMASI VE KURULUMU (Mutfak Tasarımı, Mutfak Türleri, Mutfağın Konumu, Mutfağın Fiziksel Özellikleri) MUTFAĞIN PLANLANMASI VE KURULUMU (Mutfak Tasarımı, Mutfak Türleri, Mutfağın Konumu, Mutfağın Fiziksel Özellikleri)
4 MUTFAĞIN PLANLANMASI VE KURULUMU (Mutfak Tasarımı, Mutfak Türleri, Mutfağın Konumu, Mutfağın Fiziksel Özellikleri) MUTFAĞIN PLANLANMASI VE KURULUMU (Mutfak Tasarımı, Mutfak Türleri, Mutfağın Konumu, Mutfağın Fiziksel Özellikleri)
5 MUTFAĞIN BÖLÜMLERİ VE ÇALIŞMA ALANLARI (Teslim Alma, Depolama, Pastane, Bulaşıkhane, Atıkların Toplanması) MUTFAĞIN BÖLÜMLERİ VE ÇALIŞMA ALANLARI (Teslim Alma, Depolama, Pastane, Bulaşıkhane, Atıkların Toplanması)
6 MUTFAĞIN BÖLÜMLERİ VE ÇALIŞMA ALANLARI (Teslim Alma, Depolama, Pastane, Bulaşıkhane, Atıkların Toplanması) MUTFAĞIN BÖLÜMLERİ VE ÇALIŞMA ALANLARI (Teslim Alma, Depolama, Pastane, Bulaşıkhane, Atıkların Toplanması)
7 MUTFAK ORGANİZASYONU (Mutfak Personeli ve Görevleri, İş Planlaması, Personel Planlaması) MUTFAK ORGANİZASYONU (Mutfak Personeli ve Görevleri, İş Planlaması, Personel Planlaması)
8 MUTFAK ORGANİZASYONU (Mutfak Personeli ve Görevleri, İş Planlaması, Personel Planlaması) MUTFAK ORGANİZASYONU (Mutfak Personeli ve Görevleri, İş Planlaması, Personel Planlaması)
9 Ara Sınav
10 MUTFAKTA KULLANILAN EKİPMAN VE ARAÇ GEREÇLER EQUIPMENT AND TOOLS USED IN THE KITCHEN
11 MUTFAKTA KULLANILAN EKİPMAN VE ARAÇ GEREÇLER EQUIPMENT AND TOOLS USED IN THE KITCHEN
12 MUTFAKTA HİJYEN VE SANİTASYON MUTFAKTA HİJYEN VE SANİTASYON
13 MUTFAKTA HİJYEN VE SANİTASYON MUTFAKTA HİJYEN VE SANİTASYON
14 MUTFAKTA SAĞLIK VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ MUTFAKTA SAĞLIK VE GÜVENLİK SİSTEMLERİ
15 STANDART REÇETELER VE MALİYET KONTROLÜ STANDART REÇETELER VE MALİYET KONTROLÜ