Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Yusuf Çatalkaya *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Sökmen, A.(2011).Yiyecek ve İçecek Servisi, Ankara: Detay Yayıncılık. <br> Tüksoy, A.(2002).Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Yönetimi, Ankara: Turhan Kitabevi.

Dersin İçeriği

Mutfakta Hijyen Uygulamaları / Temel Mutfak Bilgileri / Çorba, Ordövr, Meze, Salata Servisi / Ara Sıcakların Servisi- Hamur işlerinin ve makarnaların servisi / Ana Yemeklerin Servisi- Pilavların Servisi, Tahıllı yemekler / Ana Yemeklerin Servisi- Baklagil yemeklerinin servisi / Ana Yemeklerin Servisi- Kırmızı Etli yemeklerin Servisi / Ana Yemeklerin Servisi- Beyaz Etli yemeklerin Servisi / Ana Yemeklerin Servisi- Balık ve su ürünleri yemeklerinin servisi / Ana Yemeklerin Servisi-Sebze Yemeklerinin Servisi / Meyvelerin Servisi / Tatlıların servisi-Fondü servisi / İçecek Servisi / Peynirlerin Servisi

Dersin Amacı

Bu dersle öğrencilere, uluslar arası servis metotlarını uygulamak, kahvaltı servisi yapmak/yaptırmak, sosları servise hazırlatmak, yemek gruplarının servisini yaptırmak, vip konuklarla ilgilenme yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Kahvaltı servis metotlarını belirlemek/uygulamak Restorantın uygulanacak servis metotlarını belirlemek/uygulamak
2 Bardaki servis metotlarını belirlemek/uygulamak Banketin servis şeklini belirlemek/uygulamak
3 Kahvaltı kuveri hazırlatmak Kahvaltı büfesini hazırlatmak
4 Kahvaltı çeşitlerinin servisini yaptırtmak Kahvaltı servisi kapanış işlemlerini yapmak
5 Sos araç-gereçlerini hazırlatmak Özelliklerine göre sos hazırlatmak
6 Sos servisini yaptırtmak/takip etmek
7 Soğuk başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek Sıcak başlangıçların servisini yaptırtmak/takip etmek
8 Hamur işlerinin servisini yaptırtmak/takip etmek
9 Ara Sınav
10 Salataların servisini yaptırtmak/takip etmek
11 Ana yemeklerin servisini yaptırtmak/takip etmek Tatlıların/meyvelerin servisini yaptırtmak/takip etmek
12 Peynirlerin servisini yaptırtmak/takip etmek Konuk hakkında bilgi almak
13 Personeli bilgilendirmek ve görevlendirmek Konuğu karşılamak
14 Müşteri memnuniyetini kontrol etmek
15 Yiyecek İçecek dünyasında yeni trendler New trends in food and beverage worlds