Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Tuba Toprak *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Önerilen kitap yoktur.

Dersin İçeriği

Organik meyve ve sebzelerde hasat ve sınıflandırma; Ürün bileşimi ve işlemeye etkileri; Ürün bozulmasını etkileyen faktörler; Ürünlerin dondurulması ve kurutulması; Dondurma ve kurutma teknolojisi; Konserve yapımı ve ilkeleri; Organik ürünlerin işlenmesine yönelik mevzuat; Organik ürünlerin işlenmesinde kullanılabilecek katkı maddeleri ilgili mevzuatlar; Organik gıda tüketicileri özellikleri ve satın alma davranışları üzerindeki başlıca etkenler; Organik ürünlerin pazarlanması ve dış ticaretine yönelik yasal düzenlemeler

Dersin Amacı

Üretim, muhafaza ve pazarlama bakımından ayrıcalık gösteren organik ürünlerin muhafaza ve pazarlama yöntemlerinin öğrencilere öğretilmesi ve mesleki yaşamlarına hazırlanmasıdır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Organik ürünlerin konvansiyonel ürünlerden farklı yönlerinin pazarlama ve muhafaza açısından anlatılması
2 Günümüz pazarlama anlayışı, üretim,satış ve pazarlama dönemleri
3 Organik konvansiyonel ürünler pazarlamasını etkileyen tarımsal ve tarım dışı makro ve mikro faktörler
4 Pazar bölümlendirme ve kriterleri
5 Pazarlama araştırmaları, Organik ürünler için Pazar ve pazarlama araştırması yapma yöntemleri
6 Pazarlama araştırmaları, Organik ürünler için Pazar ve pazarlama araştırması yapma yöntemleri
7 Organik ürünlerde ürün çeşidi seçme,yeni ürün geliştirme süreci, ambalajlama, ulusal ve uluslararası mevzuatta ambalajlama ile ilgili maddele
8 Organik ürünlerde ürün çeşidi seçme,yeni ürün geliştirme süreci, ambalajlama, ulusal ve uluslararası mevzuatta ambalajlama ile ilgili maddele
9 AraSınav
10 Organik ürünlerin taşıma ve depolama,ulusal ve uluslararası mevzuatta taşıma ve depolamaya ilişkin maddeler
11 Organik ürünlerin fiyatlandırılması,fiyatlandırma yöntemleri
12 Organik ürünlerin satışı,dağıtım ve satış kanalları, dağıtım kanallarında organik ürünlerin muhafazası
13 Organik ürünlerin satışı,dağıtım ve satış kanalları, dağıtım kanallarında organik ürünlerin muhafazası
14 Organik ürünlerin pazarlanması ve son dönemdeki gelişmeler ile ilgili dünyadan örnekler
15 Genel tekrar-1
16 Genel tekrar-2