Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ali Kemal Ayan Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Genç Bekiroğlu Dr. Öğr. Üyesi Yeliz Genç Bekiroğlu *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Ders notları aşağıda sunulan kaynaklar kullanılarak önceden hazırlanmıştır. Dönem başında ders notları öğrenciye dağıtılır ve isteyenlerin ulaşması için kaynak kitap önerileri yapılır. Ders sunumu için power point sunusu yine ilgili kaynaklardan elde edilen görseller ile hazırlanmıştır. Organik Tarım Kontrol ve Sertifikasyon Kanunu, Organik Tarım Kontrol ve Sertifikasyon Usul ve Esasları Kitabı-Tarım Bakanlığı Yayınları-2010

Dersin İçeriği

Organik tarım kavramı, ilkeleri ve özellikleri, Organik tarımın tarihsel gelişimi, T.C. Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Organik Tarım Kanunu, organik tarımın esasları ve uygulanmasına ilişkin yönetmelikler; sertifikasyonun temel esasları, süreci, işlemleri; Türkiye’deki sertifikasyon kuruluşları

Dersin Amacı

Organik tarım ve genel esasları, organik tarım kanunu ve yönetmeliği, sertifikasyon sistemi, organik tarımda proje hazırlama ve yönetim, tarımsal üretim biçiminde değişen kavramlar ve koşullar, pazarlama ve satış ile ilgili kavramlar dersin amacını oluşturmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Organik Tarımda Kontrol ve Önemi
2 Organik Tarımda Sertifikasyon ve Önemi
3 Dünyada Organik Tarım Kontrol ve Sertifikasyon Standartları
4 IFOAM (Uluslararası Organik Tarım Hareketleri Federasyonu) Temel Standartları
5 T.C. Organik Tarım Kanunu
6 T.C. Organik Tarım Yönetmeliği
7 Dünyada ki Organik Tarım Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşları
8 Türkiyede ki Organik Tarım Kontrol ve Sertifikasyon Kuruluşları
9 Türkiye Organik Tarım Kontrolü ve Süreci
10 ARASINAV
11 Türkiye Organik Tarım Sertifikasyon ve süreci
12 Haberli Kontroller, Habersiz kontroller ve İlave Kontroller
13 Organik Tarımda Kontrol ve Sertifikasyon Raporlarının Hazırlanması
14 Organik Tarımda Ürünlerin Etiketlenmesi