Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Ömer Çalışkan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Hasan Baydar 2010. Baharat Bitkileri Süleyman Demirel Üniversitesi.

Dersin İçeriği

Baharat bitkileri tanımı, kapsamı ve önemini bitkisel üretim metodları baharat ürünleri

Dersin Amacı

Baharat bitkileri tanımı, kapsamı ve önemini kavratmak. ülkemizde yetişen önmeli baharatların yetiştiriciliği hakkında bilgi edinmek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Baharat tanımı ve baharat olarak kullanılan bitkilerin geçmişten günümüze ekonomik önemi
2 baharat tarihi gelişimi
3 önemli baharatlar ve sınıflandırılması
4 Baharatlarda üretim ve doğadan toplama
5 vejetatif üretim
6 generatif üretim
7 baharat çeşni ürünleri
8 baharat türevleri
9 baharataların ekonomik önemi
10 Arasınav
11 Fesleğen yetiştiriciliği
12 Biberiye yetiştiriciliği
13 çörekotu yetiştiriciliği
14 Genel tekrar
15 genel tekrar