Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Murat Tekbalkan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Yılmaz, Y. (2006), Otel ve Yiyecek-İçecek İşletmelerinde Ziyafet Organizasyonu ve Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık Sevinç, N. (2004), Ziyafet ve İkram Yönetimi, Ankara: Detay Yayıncılık

Dersin İçeriği

Ziyafet ve ikram hizmetleri tanım ve önemi, ziyafet organizasyonlarında rezervasyon, ziyafet organizasyonlarında planlama, ziyafet salonlarının hazırlanması, ziyafet organizasyonlarında servis çeşitleri, ziyafet organizasyonlarında satış ve maliyet analizi, hijyen-sanitasyon

Dersin Amacı

İşletme içi ve işletme dışı yiyecek-içecek hizmetlerinin önemi, ziyafet (banket) ve catering kavramları, ziyafet ve ikram hizmetlerinde yönetim ve yönetimin fonksiyonları, ziyafetlerden beklenen faydanın sağlanması için yapılması gerekenler, ziyafet ve ikram hizmetlerinin satış ve pazarlaması ile ilgili konularda öğrencilerin bilgi sahibi olması ve sektöre hazır hale getirilmesi amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yiyecek-İçecek Hizmet Sektörü ve Yiyecek-İçecek İşletmeleri
2 Ziyafet ve İkram Hizmetleri Tanım ve Önemi
3 Ziyafet ve İkram Hizmetlerinde Yönetim
4 Ziyafet Hizmetlerinin Satış ve Pazarlanması
5 Menü planlaması, menünün işlevleri, menü çeşitleri Menü planlaması, menünün işlevleri, menü çeşitleri
6 Ziyafet ve fiyatlandırma Ziyafet ve fiyatlandırma
7 Ziyafet ve servis Ziyafet ve servis
8 Ziyafetlerde protokol ve servis
9 Vize sınavı
10 Ziyafet Organizasyonu
11 Büfe-Kokteyl-Toplantı Organizasyonu Büfe-Kokteyl-Toplantı Organizasyonu
12 Ziyafet organizasyonlarında yiyecek üretim süreci kontrolü
13 Ziyafet organizasyonlarındaişgücü planlaması-satışların analizi
14 Ziyafet organizasyonlarının pazarlanması ve ziyafet bütçesi
15 Sanitasyon ve iş güvenliği