Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Serdar Kılıç Öğr. Gör. Serdar Kılıç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Öğrencilerin gıda işleme makineleri ve teknolojisi hakkında bilgi edinmesini sağlamak.

Dersin İçeriği

Gıda endüstrisinde kullanılan ayırıcılar, karıştırıcılar, filtreler, ısı değiştiriciler, homojenizatörler, kurutucular, dondurucuların çalışma prensipleri ve özellikleri.

Dersin Amacı

Gıda Endüstrisi Makineleri, İlbilge Saldamlı, Engin Saldamlı

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıdaların Temel Özellikleri ve Üretiminde Kullanılan İlkeler 1- Gıdaların Temel Özellikleri ve Üretiminde Kullanılan İlkeler.pdf
2 Hammadde Hazırlık Makineleri (Tartma ve Ölçme Aletleri Tasıma ve İletim Düzenleri, Gıda Ön İşlem ve Temizlik Makineleri, 2- Hammadde Hazırlık Makineleri.pdf
3 Sınıflama ve Ayırma Makineleri , Karıştırma Makineleri 3- Sınıflama ve Ayırma Makineleri , Karıştırma Makineleri.pdf
4 Tanklar, Pervaneler, Çarklar 4- Tanklar, Pervaneler, Çarklar.pdf
5 Isıl İşlem Makinaları 5- Isıl İşlem Makinaları.pdf
6 Deaeratörler (Hava Çıkarıcılar) 6- Deaeratörler (Hava Çıkarıcılar).pdf
7 Boyut Küçültme Makinaları 7- Boyut Küçültme Makinaları.pdf
8 Palper, Pres, Homojenizatörler 8- Palper, Pres, Homojenizatörler.pdf
10 Evaporatörler (Buharlaştırıcılar), 10- Evaporatörler (Buharlaştırıcılar).pdf
11 Kurutma işlemi ve Dehidratörler 11- Kurutma işlemi ve Dehidratörler.pdf
12 Ambalaj ve Ambalajlama Makineleri 12- Ambalaj ve Ambalajlama Makineleri.pdf
13 Haşlama Makina Ekipmanları 13- Haşlama Makina Ekipmanları.pdf
14 Sistem temizliği ve otomasyon 14- Sistem temizliği ve otomasyon.pdf
15 Genel Tekrar ve Sınava Hazırlık