Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mustafa Apan Öğr. Gör. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Anlatım,uygulama, soru-cevap yöntemiyle işlenmiştir.

Dersin İçeriği

Ders Kaynakları olarak Hatipoğlu yayınları, Nobel Akademik yayıncılık ve Pearson press. "Genel Mikrobiyoloji Uygulama Teknikleri (Temiz, A., 2010)", "Genel Mikrobiyoloji ve Laboratuvar Kılavuzu (Güven, S. ve Demirel Zorba, N.N. 2011)" ve "Microbiology: A Laboratory Manual (Cappuccino J., G. ve Sherman, N., 2013)" kitapları kaynak olarak kullanılmıştır.

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere; mevzuat ve analiz metotlarına uygun olarak Gıda ve Mikroorganizma İlişkilerini İncelemek, Gıdalarda mikrobiyal gelişmeyi etkileyen faktörleri incelemek, Gıdalarda indikatör ve patojen mikroorganizmaları incelemek, Gıdalarda mikorganizmaların kontrol altına alnmasını incelemek, Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaları incelemek ve Gıdalarda mikrobiyolojik bozulmaları incelemek yeterliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma, Kaynaklarını İncelemek, Gıdalardaki Mikroorganizmaları ve İncelemek Dilüsyon çözeltisi ve besiyeri hazırlamak. 1.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
2 Gıdalarda Mikrobiyal Bulaşma, Kaynaklarını İncelemek, Gıdalardaki Mikroorganizmaları ve İncelemek Dilüsyon çözeltisi ve besiyeri hazırlamak. mikroorganizma gelişimini etkileyen faktörler.pdf
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
2-3.mp4
3 Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç faktörleri incelemek Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen dış faktörleri incelemek Gıdalarda indikatör mikroorganizmaları incelemek Genel Mikrobiyolojik analizleri öğretmek. mikroorganizma gelişimini etkileyen faktörler.pdf
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
2-3.mp4
4 Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen iç faktörleri incelemek Mikrobiyal gelişmeyi etkileyen dış faktörleri incelemek Gıdalarda indikatör mikroorganizmaları incelemek Genel Mikrobiyolojik analizleri öğretmek. tanım.pdf
semptonlar.pdf
mikotoksin.pdf
4-5.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
5 Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıkları incelemek Mikrobiyal kontaminasyon kontrolu yapmak Mikroorganizmaların uzaklaştırılmasını incelemek Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek. mikotoksin.pdf
GIDAMI·KROBI·YOL-I.pdf
4-5.mp4
5-6-7.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
6 Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıkları incelemek Mikrobiyal kontaminasyon kontrolu yapmak Mikroorganizmaların uzaklaştırılmasını incelemek Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek. GIDAMI·KROBI·YOL-I.pdf
5-6-7.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
7 Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıkları incelemek Mikrobiyal kontaminasyon kontrolu yapmak Mikroorganizmaların uzaklaştırılmasını incelemek Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek. GIDAMI·KROBI·YOL-I.pdf
5-6-7.mp4
5-6-7.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
8 Vize Sınavı 8.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
9 Süt ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek.
10 Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek. http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
10.mp4
11 Yumurta ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Meyve sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek. 11-12-13.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
12 Yumurta ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Meyve sebze ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek. 11-12-13.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
13 Konservelerde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Tahıl ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek. 11-12-13.mp4
11-12-13.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
14 Tahıl ve ürünlerinde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Fermente alkollü içeceklerde mikrobiyolojik bozulmaları incelemek Çeşitli gıda ürünlerinde (et, süt vb) mikrobiyolojik analiz yapmak ve bunları değerlendirmek. 14.mp4
http://www.megep.meb.gov.tr/mte_program_modul/moduller/G%C4%B1da-Mikroorganizma%
15 TEKRAR 15.mp4