Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Serdar Kılıç Öğr. Gör. Serdar Kılıç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

AYIK, M. 1995. Ürün İşleme Tekniği. Ankara Üni. Ziraat Fak. Yayın No: 1409. 2.Baskı. 240 s. BANCHERO, J.T. and BADGER, W.L. 1979. Kimya Mühendisliğine Giriş. İnkılap ve Aka Kitapevleri. Çeviren İhsan ÇATALTAŞ. 888 s. GÜRSES, Ö.L. 1986. Gıda İşleme Mühendisliği II. Ankara Üni. Ziraat Fak. Yayın No: 963. SALDAMLI, İ. ve SALDAMLI, E. 1990, Gıda Endüstrisi Makinaları, Önder Matbaa, Ankara. 454 s. SAYGIN, E. 1986. Besin İşleme ve Mühendisliği. Ders notu. Ege Üni. Gıda Fakültesi. 53 s.

Dersin İçeriği

Isıl işlemler, Pastorizasyon, Sterilizasyon, Soğutma Teknolojisi, Dondurma Teknolojisi, Kurutma, Liyofilizasyon, Evaporasyon, Ekstrüzyon, Kristalizasyon

Dersin Amacı

Gıda işlemede yapılan temel işlemleri öğretmek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Isıl İşlemler 1- Isıl İşlemler.pdf
2 Pastörizasyon 2- Pastorizasyon.pdf
3 Sterilizasyon 3- Sterilizasyon.pdf
4 Soğutma Teknolojisi 4- Soğutma Teknolojisi.pdf
5 Dondurma Teknolojisi 5- Dondurma Teknolojisi.pdf
6 Kurutma 6- Kurutma.pdf
7 Kurutmaya Etki Eden Faktörler 7- Kurutmaya Etki Eden Faktörler .pdf
8 Kurutma Yöntemleri 8- Kurutma Yöntemleri.pdf
10 Yapay Kurutma 10- Yapay Kurutma.pdf
11 Liyofilizasyon 11- Liyofilizasyon .pdf
12 Evaporasyon 12- Evaporasyon.pdf
13 Ekstrüzyon 13- Ekstrüzyon.pdf
14 Kristalizasyon 14- Kristalizasyon.pdf
15 Genel Tekrar 15- Genel Tekrar ve Sınava Hazırlık.pdf