Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Serdar Kılıç *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler, Prof. Dr. Bekir S. Cemeroğlu

Dersin İçeriği

Gıda işleme sistemlerinin temel prensipleri ile gıda işleme sistemlerinde kullanılan kurutma, evaporasyon, soğutma, dondurma, ısıl işlemler, filtrasyon ve difüzyon işlemlerinin temel prensiplerini ve matematiksel hesaplamalarını içerir.

Dersin Amacı

Gıda sektöründe gerekli olan çeşitli gıda işleme yöntemlerinin prensiplerini ve matematiksel hesaplamalarını öğretmektir

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıdalarda Temel İşlemler Giriş 1- Gıdalarda Temel İşlemler Giriş.pdf
2 Hammaddenin Temini 2- Hammaddenin Temini.pdf
3 Hammaddenin Temizlenmesi 3- Hammaddenin Temizlenmesi.pdf
4 Ayıklama ve Sınıflandırma 4- Ayıklama ve Sınıflandırma.pdf
5 Eleme 5- Eleme.pdf
6 Çöktürme 6- Çöktürme.pdf
7 Filtrasyon 7- Filtrasyon.pdf
8 Santrifüjleme 8- Santrifüjleme.pdf
9
10 Damıtma 10- Damıtma.pdf
11 Ekstraksiyon 11- Ekstraksiyon.pdf
12 Öğütme 12- Öğütme.pdf
13 Homojenizasyon 13- Homojenizasyon.pdf
14 Emülsiyon 14- Emülsiyon.pdf
15 Genel Tekrar ve Sınava Hazırlık
16