Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mustafa Apan Ebru Didem Özak *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

güncel ders notları

Dersin İçeriği

Beslenme prensipleri, öğretilen öğrenciye göre, dünyadaki bekleme durumu ve önemi, besinlerin bileşimi ve işlevi, insan metabolizması, beslenme açısından enerji, karbonhidratlar, proteinler, yağlar, mineraller, vitaminler, besleyici olmayan maddeler olarak tanımlanır. , geleneksel ve diğer gıda türleri, besin piramitleri beslenmesi, toplu beslenme endüstrisi ve günlük yemek planlarının hazırlanması.

Dersin Amacı

Öğrencilere beslenme ilkeleri ve besin gruplarının işlevlerinin öğretilmesi, günlük enerji ihtiyacının nasıl hesaplanacağı ve günlük yemek planı yapmanın temel ilkelerinin öğretilmesi, beslenme ve sağlık ilişkisinin açıklanması.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Beslenme durumu ve beslenmenin önemi, doğru beslenme kuralları, beslenme ve sağlık, duygular ve beslenme seçimi 1. hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
2 Geleneksel ve diğer beslenme biçimleri, besin piramitleri, metabolizma, besinlerin sindirimi, insan vücudunun yapısı ve bileşimi 2. hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
3 Karbonhidratlar, yapısı, fonksiyonları, sindirimi, depolanması ve kullanımı, karbonhidrat kaynakları ve karbonhidrattan zengin besinler 3. ve 4. hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
4 Karbonhidratlar, yapısı, fonksiyonları, sindirimi, depolanması ve kullanımı, karbonhidrat kaynakları ve karbonhidrattan zengin besinler 3. ve 4. hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
5 Proteinler, yapısı, fonksiyonları, proteinlerin vücutta kullanımı, nitrojen dengesi ve protein ihtiyacı, protein kaynakları ve kalitesi 5.hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
6 Lipid yapısı, fonksiyonları, yağın vücutta kullanımı, yağ kaynakları ve ihtiyacı 6.hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
7 Vitaminler, etki mekanizmaları, vitamin eksikliği, yağ ve sudaki vitaminler, vitaminden zengin besinler 7.hafta beslenme.docx
8.hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
8 Suyun önemi ve su dengesi, suyun dışındaki diğer içecekler 8.hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
9 Ara SINAV
10 Minerallerin ve beslenmenin önemi Makro elementler 10-11.hafta beslenme.docx
beslenme ilk.mp4
11 Minerallerin ve beslenmenin önemi Makro elementler beslenme ilk.mp4
10-11.hafta beslenme.docx
13 İz elementler Mineraller açısından zengin zengin besinler 13-14. hafta beslenme.docx
beslenme ilkeleri.mp4
14 İnsanların durumuna uygun beslenme modelleri 13-14. hafta beslenme.docx
beslenme ilkeleri.mp4
15 insanların durumuna uygun beslenme modelleri