Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Ebru Didem Özak *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

güncel ders notları ve sunu

Dersin İçeriği

Çiğ sütün nitelikleri, süt işletmelerinde süte uygulanan işlemler, sütten üretilen süt ürünlerinin üretim ve muhafaza teknikleri

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere, Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak, ön işlemleri kontrol etmek,çiğ sütten elde edilen süt ürünlerinin üretimini öğrenmek ve kontrol etmek gibi yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır

Haftalık Ders İçeriği