1 |
Mikrobiyolojinin Tarihçesi ve Gelişimi |
|
Mikrobiyoloji laboratuarında uyulması gereken çalışma kuralları. Mikrobiyoloji laboratuarında kullanılan araç ve gereçler. |
|
2 |
Mikrobiyolojinin tanımı, önemi ve uygulama alanları |
|
Aseptik çalışma tekniği |
|
3 |
Mikroorganizmaların adlandırılması ve sınıflandırılması |
|
Sterilizasyon ön hazırlıkları, sterilizasyon |
|
4 |
Mikroorganizmaların morfolojileri |
|
Mikrobiyolojik analiz için örnek alma |
|
5 |
Prokaryot ve ökaryot mikroorganizmalar ve farkları |
|
Mikroskop tanıtımı ve kullanımı |
|
6 |
Mikroorganizma gelişimi ve gelişmeyi etkileyen faktörler |
|
Preparat hazırlanması |
|
7 |
Mikroorganizma gelişimi ve gelişmeyi etkileyen faktörler |
|
Preparat hazırlama ve mikroskop kullanımı |
|
8 |
Ara sınav |
|
Ara sınav |
|
9 |
Bakterilerin temel özellikleri ve gıdalarda bulunan önemli bakteriler |
|
Bakteri boyama teknikleri |
|
10 |
Küflerin temel özellikleri ve gıdalarda bulunan önemli bakteriler |
|
Mikroorganizma hücrelerini inceleme- bakteriler |
|
11 |
Mayaların temel özellikleri ve gıdalarda bulunan önemli bakteriler |
|
Mikroorganizma hücrelerini inceleme- mayalar |
|
12 |
Protista alemi- Algler ve protozoaların özellikleri |
|
Mikroorganizma hücrelerini inceleme- küfler |
|
13 |
Virüslerin özellikleri ve virüslerde çoğalma. |
|
Mikroorganizma hücrelerini inceleme, lamlarda sayım |
|
14 |
Mikrobiyal metabolizma ve enerji |
|
Mikroorganizma hücrelerini inceleme, lamlarda sayım |
|
15 |
Mikroorganizmaların genetik özellikleri ve mutasyon |
|
Mayalarda canlı ölü sayımı |
|
16 |
Gıda kaynaklı mikrobiyal hastalıklar |
|
Bakterilerde Gram boyama |
|