1 |
Biyoteknolojinin Tarihçesi, gelişimi ve uygulamaları |
|
|
|
2 |
Mikrobiyal gelişme ve ürün oluşum sitokiyometrisi |
|
|
|
3 |
Gıda Biyoteknolojisi Açısından Önemli Bakteriler ve Özellikleri |
|
|
|
4 |
Gıda Biyoteknolojisi Açısından Önemli Maya Türleri ve Özellikleri |
|
|
|
5 |
Gıda Biyoteknolojisi Açısından Önemli Küfler ve Özellikleri |
|
|
|
6 |
Biyoreaktörlerin temel prensipleri, çalıştırılması, tipleri ve kontrolü |
|
|
|
7 |
Fermentasyon yöntemleri (kesikli, yarı sürekli, sürekli) |
|
|
|
8 |
Kesikli ve sürekli kültürlerde mikrobiyal gelişim parametreleri ve mikrobiyal gelişme kinetiği |
|
|
|
9 |
Biyoreaktörden ürünlerin izolasyonu ve saflaştırılması |
|
|
|
10 |
Ara Sınav |
|
|
|
11 |
Endüstriyel Fermentasyon Ürünleri: Antibiyotikler, vitaminler, amino asitler ve diğer katkı maddeleri |
|
|
|
12 |
Nükleik asitlerin kimyasal yapıları, fonksiyonları ve özellikleri |
|
|
|
13 |
Gen İfadesi ve santral dogma |
|
|
|
14 |
Rekombinant DNA teknolojisi ve Rekombinant DNA teknolojisi kullanılarak üretilen biyoteknolojik gıdalar |
|
|
|
15 |
Genetik modifiye gıdalar ile ilgili yasal düzenlemeler |
|
|
|
16 |
Biyogüvenlik ve Etik Kaygılar |
|
|
|