Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Rabia Maraş *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dersi veren öğretim elemanı yardımcısı bulunmamaktadır.

Dersin İçeriği

Cemeroğlu, Bekir Sıtkı. (2011). Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi: Nobel Akademik Yayıncılık.

Dersin Amacı

Meyve ve Sebze Teknolojisi dersi, öğrencilere öncelikle meyve ve sebzelerin bileşenlerini tanıtıp ardından değerlendirme yöntemleriyle ilgili temel bilgileri aktararak, ileride karşılaşabilecekleri sorunları çözebilmeleri için gerekli altyapıyı sağlamayı amaçlamaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Meyve ve Sebzenin Tanımı, Bitkisel Hücrelerin Yapısı.
2 Meyve ve Sebzelerin Bileşiminde Bulunan Başlıca Maddeler.
3 Meyve ve Sebzelerin Bileşiminde Bulunan Başlıca Maddeler.
4 Meyve ve Sebzelerin Bileşiminde Bulunan Başlıca Maddeler.
5 Meyve ve Sebzelere Uygulanan Ön İşlemler.
6 Meyve ve Sebzelere Uygulanan Ön İşlemler.
7 Meyve ve Sebzelere Uygulanan Ön İşlemler.
8 Meyve ve Sebzelerin Bozulma Nedenleri ve Mikrobiyolojisi.
9 Ara Sınav
10 Meyve ve Sebzelerin Bozulma Nedenleri ve Mikrobiyolojisi.
11 Konserve Üretim Teknolojisi.
12 Konserve Üretim Teknolojisi.
13 Domates Salçası Üretim Teknolojisi.
14 Domates Salçası Üretim Teknolojisi.
15 Reçel, Marmelat ve Jöle Üretim Teknolojisi.