Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Öğütme Teknolojisi, H. Özkaya ve B. Özkaya, 2005.
Elgün, A. ve Ertugay, Z. 2002; Tahıl İşleme Teknolojisi, Atatürk Üniversitesi Yayınları, Erzurum.
Dersin İçeriği
Tahılların kimyasal bileşimi, tahıl işleme teknolojileri, un üretim süreçleri, ekmek üretimi, fermantasyon süreci ve mayalar, makarna ve bisküvi üretimi, fonksiyonel tahıl ürünleri, tahıl bazlı alternatif gıdalar, tahılların depolama teknikleri, kalite kontrol yöntemleri, tahıl ürünlerinde hijyen ve sanitasyon, tahıl ürünlerinin ambalajlanması ve muhafazası.
Dersin Amacı
Bu ders, tahılların bileşimi, işleme süreçleri, tahıl ürünlerinin üretim teknikleri ve kalite kontrolü hakkında bilgi vermeyi amaçlamaktadır. Öğrencilerin tahıl bazlı ürünlerin işlenmesi ve saklanması konusunda uygulamalı beceriler kazanmasını hedefler.