1 |
Toksikoloji ve Toksinlerle İlgili Genel Bilgiler |
|
|
|
2 |
Gıda toksikolojisinin tarihçesi, Gıdalarla bulaşan toksik maddelerin insan sağlığı üzerine etkileri |
|
|
|
3 |
Doz, Toksik doz, LD50 ve toksikoloji risk değerlendirmesi |
|
|
|
4 |
Toksik maddelerin deri, sindirim ve solunum yoluyla absorbsiyonu |
|
|
|
5 |
Toksik maddelerin vücutta dağılımı ve biyoakümülasyon |
|
|
|
6 |
Toksik Madde Şekilleri, Primer ve Sekonder aktif taşıma, Endositozun özellikleri. |
|
|
|
7 |
Gıda kaynaklı mikrobiyel hastalıklar ve toksinler (bakteriyel ve paraziter toksinler) |
|
|
|
8 |
Gıdalarda mikotoksinler ve sağlık riskleri |
|
|
|
9 |
Gıdalarda doğal olarak bulunan toksik bileşikler-Bitkisel Toksinler |
|
|
|
10 |
Ara sınav |
|
|
|
11 |
Gıdalarda doğal olarak bulunan toksik bileşikler-Hayvansal Toksinler |
|
|
|
12 |
Gıdalara bulaşan pestisit ve veteriner ilaç kalıntıları |
|
|
|
13 |
Gıda katkı maddelerinin sağlık riskleri ve toksikolojisi |
|
|
|
14 |
Gıdalarda Kontamnantlar ve kirleticiler,Gıda Kirliliğine Yol Açan ve Gıda Güvenliğini Bozan Etkenler |
|
|
|
15 |
Gıdaların işlenmesi sırasında oluşan toksik maddeler (PAH, akrilamid, furanlar, trans yağ asitleri vb.) |
|
|
|
16 |
Gıda ambalaj materyallerinden kaynaklı sağlık riskleri ve ambalaj materyali güvenilirliği |
|
|
|