Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Ebru Didem Özak *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

güncel ders notları ve sunu

Dersin İçeriği

Çiğ sütün nitelikleri, süt işletmelerinde süte uygulanan işlemler, sütten üretilen süt ürünlerinin üretim ve muhafaza teknikleri

Dersin Amacı

Bu ders ile öğrencilere, Türk Gıda Kodeksi ve TS standartlarına uygun olarak hammadde ve yardımcı maddeleri işletmeye almak, ön işlemleri kontrol etmek,çiğ sütten elde edilen süt ürünlerinin üretimini öğrenmek ve kontrol etmek gibi yeterliliklerinin kazandırılması amaçlanmaktadır

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Sütün tanımı, bileşimi, verimini etkileyen faktörler. Çiğ sütün sağlanması ve fabrikaya kabulü süt ve ürünleri teknolojisi1. hafta.mp4
Süt1.ders._Sütün tanımı.ppt
2 Çiğ süte uygulanan işlemler (homojenizasyon, standardizasyon v.s ) süt ve ürünleri teknolojisi1. hafta.mp4
Süt2.ders._Bileşime Etkiyen Faktör.ppt
3 Pastörize içme sütü teknolojisi 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
Kopyası 3.ders.PASTÖRİZASYON.ppt
4 Sterilize içme sütü teknolojisi, 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
2. Steril süt ve UHT.ppt
5 İçme sütlerinin depolanması 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
Süt3._Fizikokimyasal.ppt
6 Beyaz peynir üretimi 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
10. PEYNİR TEKNOLOJİSİ.ppt
7 Kaşar peyniri üretimi 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
Beyaz peynir- Kaşar Peynir.ppt
8 yoğurt üretim teknolojisi 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
YOĞURT TEKNOLOJİSİ.ppt
9 Ara sınav 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
4. Süt tozu.ppt
10 Süttozu üretimi
11 Kefir Üretimi 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
6.KEFİR ders.ppt
12 Tereyağ üretimi 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
8. TEREYAĞI TEKNOLOJİSİ ebru.ppt
13 Dondurma teknolojis 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
14.DONDURMA TEKNOLOJİSİ.ders.ppt
14 Kondense süt üretimi 6 November, 2020 - Loom Recording.mp4
3.KONSANTRE SÜTLER.ppt
15 tekrar 15.hata süt.ppt
süt ve ürünleri teknolojisi1. hafta.mp4