Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Mustafa Apan Öğr. Gör. Mustafa Apan *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

•Aktan, N., Kalkan, H.1998. Sirke Teknolojisi, Ege Üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, Bornova, İzmir. •Fidan, I., Şahin, İ. 1993. Alkol ve Alkollü İçkiler Teknolojisi. Ankara üniversitesi Ziraat Fakültesi Yayınları, No: 1295, Kitap No: 371, Ankara, 1993, 304 s. •Aktan, N., Kalkan, H. 1999. Sofralık Zeytin Teknolojisi, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir. •Aktan, N., Yücel, U., Kalkan, H. 1998. Turşu Teknolojisi, Ege Üniversitesi Basımevi, Bornova, İzmir. •Güven, S. 2008. Şarap Üretimi ve Kalite Kontrolü, Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi Ziraat Fakültesi, Yayın No: 3, Çanakkale, 316 s.

Dersin İçeriği

Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri ve önemi, fermantasyonun tanımı, fermantasyon çeşitleri, alkol fermantasyonu, laktik asit fermantasyonu, asetik asit fermantasyonu, sitrik asit fermantasyonu ve fermantasyon için gerekli hammaddeler, fermentasyon mikroorganizmaları, maya ve bakterilerin hücre yapıları, çoğalmaları ve gelişme koşulları, turşu üretim teknolojisi, zeytin üretim teknolojisi, sirke üretim teknolojisi, şarap üretim teknolojisi, bira üretim teknolojisi, distile alkollü içkiler teknolojisi, boza üretim teknolojisi.

Dersin Amacı

Fermantasyon teknolojisinin gıda endüstrisindeki yeri ve önemi hakkında ayrıntılı bilgi vermeyi amaçlar.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Fermantasyonun tanımı ve çeşitleri 1.mp4
1.docx
2 Alkol fermantasyonu 2.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
3 Laktik asit, Asetik asit, Sitrik asit fermantasyonu 3.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
4 Fermentasyon mikroorganizmaları 4.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
5 Turşu üretim teknolojisi 5-6.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
6 Turşu üretim teknolojisi 5-6.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
7 Zeytin üretim teknolojisi 7-8.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
8 Zeytin üretim teknolojisi 7-8.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
9 Ara sınav.
10 Sirke üretim teknolojisi Fermantasyon Teknolojisi.pdf
10.mp4
11 Şarap üretim teknolojisi, bira üretim teknolojisi, distile alkollü içkiler teknolojisi 11-13.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
12 Şarap üretim teknolojisi, bira üretim teknolojisi, distile alkollü içkiler teknolojisi 11-13.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
13 Şarap üretim teknolojisi, bira üretim teknolojisi, distile alkollü içkiler teknolojisi 11-13.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
14 Boza üretim teknolojisi 14.mp4
Fermantasyon Teknolojisi.pdf
15 TEKRAR Fermantasyon Teknolojisi.pdf
15.mp4