Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Ahmet Derviş Müezzin *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Zorunlu Okumalar (Required Reading): المحادثة الشاملة في تعليم اللغة العربية للناطقين بغيرها Önerilen Yardımcı Kaynaklar (Recommended Reading): Öğretim görevlisi tarafından hazırlanan dil bilgisi ve alıştırma notları. "Arapça Hikayelerle Öğreniyorum" serisi gibi başlangıç seviyesindeki (A2) hikaye kitapları. Çevrimiçi alıştırma platformları ve kelime öğrenme uygulamaları (Quizlet, Memrise vb.).

Dersin İçeriği

Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.

Dersin Amacı

Bu ders, "Arapça I" dersinde kazanılan temel bilgileri pekiştirmeyi ve öğrenciyi Arapça dil becerilerinde bir üst seviyeye taşımayı hedefler. Dersin sonunda öğrencinin aşağıdaki hedeflere ulaşması beklenir: Gelişmiş İletişim: Günlük rutinler, alışveriş, yol tarifi gibi konularda daha karmaşık diyaloglar kurabilmek. Dil Bilgisi: Fiil cümlesini (geçmiş ve şimdiki zaman), isim tamlamasını (izafet), çoğul yapılarını ve nesne zamirlerini öğrenmek ve kullanmak. Anlama: Basit ve kısa metinleri (küçük hikayeler, diyaloglar) okuyup ana fikrini anlayabilmek. Kelime Bilgisi: Giyim, hava durumu, yiyecek-içecek siparişi, zaman gibi konularda kelime dağarcığını genişletmek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
2 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
3 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
4 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
5 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
6 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
7 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
8 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
9 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
10 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
11 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
12 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
13 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
14 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
15 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.
16 Hafta 1: Arapça I Genel Tekrarı: İsim cümlesi, şahıs ve iyelik zamirleri, sıfatlar. Hafta 2: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل الماضي): Üçüncü tekil şahıslar (هو ذهب، هي ذهبت). Hafta 3: Geçmiş Zaman Fiil Çekimi-2: Diğer şahıslar (أنا ذهبتُ، أنتَ ذهبتَ...). Hafta 4: Günlük Rutinler: Geçmiş zaman kullanarak günlük aktiviteleri anlatma. Hafta 5: Çoğullar-1: Düzenli eril çoğul (جمع المذكر السالم) ve düzenli dişil çoğul (جمع المؤنث السالم). Hafta 6: Zamanı Söyleme: (كم الساعة؟ الساعة الواحدة). Hafta 7: Çarşıda ve Alışverişte: Giyim ve gıda kelimeleri. (بكم هذا؟ أريد...). Hafta 8: Ara Sınav. Hafta 9: İsim Tamlaması (الإضافة): (بابُ البيتِ، مفتاحُ السيارةِ). Hafta 10: Şimdiki Zaman Fiil Çekimi-1 (الفعل المضارع): Temel yapı ve şahıs ekleri (أذهبُ، تذهبُ، يذهبُ...). Hafta 11: Hava Durumu ve Mevsimler: Şimdiki zamanla durum bildirme. Hafta 12: Çoğullar-2: Kırık çoğullara (جمع التكسير) giriş ve yaygın örnekler (طالب-طلاب). Hafta 13: Restoranda: Yemek siparişi diyalogları. Nesne zamirleri (رأيته، أعرفه). Hafta 14: Genel Tekrar, Proje Sunumları ve Final Sınavına Hazırlık.