Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Selim Bıyık Öğr. Gör. Derya Bacaksız *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Arıcılıkta çevre mevzuatı ile ilgili bilinmesi gerekenler, Hayvan sağlığı mevzuatı ile ilgili bilinmesi gerekenler, Gıda Güvenliği mevzuatı ile ilgili bilinmesi gerekenler, Bal kodeksi mevzuatı ile ilgili bilinmesi gerekenler, Organik arıcılık mevzuatı ile ilgili bilinmesi gerekenler ve Kontrol ve TSE standatları ile ilgili bilinmesi gerekenler.

Dersin İçeriği

ARICILIK YÖNETMELİĞİ Resmi Gazete: 23.05.2024 - 32554<br />2023/39 ORGANİK ARICILIK YAPAN YETİŞTİRİCİLERİN DESTEKLENMESİNE DAİR TEBLİĞ (NO: 2023/39)Resmi Gazete: 24.10.2023 - 32349<br />TÜRK GIDA KODEKSİ ARI ÜRÜNLERİ TEBLİĞİ(TEBLİĞ NO: 2024/6)Resmî Gazete Tarihi: 25.04.2024 Resmî Gazete Sayısı: 32527

Dersin Amacı

Arı yetiştiriciliğinde bilinmesi gereken mevzuatların öğrenilmesidir.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Arıcılıkta çevre mevzuatı
2 Arıcılıkta çevre mevzuatı
3 Arıcılıkta çevre mevzuatı
4 Arıcılıkta çevre mevzuatı
5 Hayvan sağlığı mevzuatı
6 Hayvan sağlığı mevzuatı
7 Hayvan sağlığı mevzuatı
8 Hayvan sağlığı mevzuatı
9 Gıda güvenliği
10 Gıda güvenliği
11 Gıda güvenliği
12 Gıda güvenliği
13 Organik arıcılık
14 Organik arıcılık
15 Organik arıcılık
16 Organik arıcılık