Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Derya Bacaksız *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Prof. Dr. Ahmet GÜLER,<br />BAL ARISI YETİŞTİRİCİLİĞİ HASTALIKLARI VE ÜRÜNLERİ

Dersin İçeriği

Balın tanımı ve tarihçesi. Balın biyolojik değeri ve besleme açısından önemi. Balın kimyasal ve fiziksel özellikleri. Balın işlenmesi. Bal standardı, değişik ülkelerdeki bal üretimi ve önemi. Bal analizleri.

Dersin Amacı

Arıların ilkbahar, sonbahar ve kışlama dönemlerinde besin madde ihtiyaçları ve kolonilere verilmesinin öğrenilmesini amaçlamaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Arıların doğal besinleri
2 Arıların doğal besinleri
3 Arıların doğal besinleri
4 Arıların doğal besinleri
5 Ek besinler
6 Ek besinler
7 Ek besinler
8 Ek besinler
9 Beslemede kullanılan teknikler
10 Beslemede kullanılan teknikler
11 Beslemede kullanılan teknikler
12 Beslemede kullanılan teknikler
13 Arılarda su mineral ve vitamin ihtiyacı
14 Arılarda su mineral ve vitamin ihtiyacı
15 Arılarda su mineral ve vitamin ihtiyacı
16 Arılarda su mineral ve vitamin ihtiyacı