Dersin İçeriği
Bal ve arı ürünlerinin tanıtımı, tebliğe göre balın taşıması gereken özellikler, Bal arısı ve balın arılar tarafından üretilmesi, Balın bileşimi ve çeşitleri, Balda meydana gelen kimyasal değişimler, Balın hasadı, süzümü, dinlendirilmesi ve depolanması, Balın bileşimi, fiziksel ve kimyasal özellikleri, Balın kalite özellikleri, Balda iletkenlik tayini, Balda rutubet analizi, HMF analizi, Balda dekstrin tayini, invert şeker tayini, Balda hile ve tağşiş durumları, Balda prolin analizi ve Duyusal analizler
Dersin Amacı
Arıcılıkla ilgili temel ürünler olan bal, arı sütü, polen, propolis ve arı zehrinin üretimi, bileşimi ve özellikleri üzerinde durur. Dersin amacı, öğrencilere arı ürünlerinin üretim süreçlerini, bu ürünlerin kimyasal ve fiziksel özelliklerini anlamalarını sağlamak ve bunlara yönelik analiz teknikleri hakkında bilgi sunmaktır.