Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Seyit Ahmet Gökmen *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Derse giren öğretim elemanının hazırlamış olduğu ders notları.

Dersin İçeriği

Balmumu, balmumun kimyasal ve fiziksel özellikleri. Balmumunun bal arıları tarafından üretimi, saflaştırılması depolanması, kullanımı. Polen, polenin kimyasal ve fiziksel özellikleri, polenin üretimii depolanması, beslenme açısından önemi. Arı sütü, arı sütünün kimyasal ve fiziksel özellikleri, bal arıları tarafından üretimi, depolanması, beslenme açısından önemi. Propolis, kimyasal ve fiziksel özellikleri, üretimi, depolanması ve kullanımı.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı arıcılık ürünlerinin (bal, polen, arı sütü, propolis, bal mumu) üretim zamanları, işleme yöntemleri, muhafazası ve pazarlama yöntemleri hakkında yeterli bilgiyi öğrencilere aktarmaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Balmumu, balmumunun kimyasal ve fiziksel özellikleri, balmumunun bal arıları tarafından üretimi, saflaştırılması, depolanması ve kullanımı
2 Balmumu, balmumunun kimyasal ve fiziksel özellikleri, balmumunun bal arıları tarafından üretimi, saflaştırılması, depolanması ve kullanımı
3 Balmumu, balmumunun kimyasal ve fiziksel özellikleri, balmumunun bal arıları tarafından üretimi, saflaştırılması, depolanması ve kullanımı
4 Balmumu, balmumunun kimyasal ve fiziksel özellikleri, balmumunun bal arıları tarafından üretimi, saflaştırılması, depolanması ve kullanımı
5 Polen, polenin kimyasal ve fiziksel özellikleri, polenin üretimi, depolanması ve beslenme açısından önemi
6 Polen, polenin kimyasal ve fiziksel özellikleri, polenin üretimi, depolanması ve beslenme açısından önemi
7 Polen, polenin kimyasal ve fiziksel özellikleri, polenin üretimi, depolanması ve beslenme açısından önemi
8 Polen, polenin kimyasal ve fiziksel özellikleri, polenin üretimi, depolanması ve beslenme açısından önemi
9 Arı sütü ve arı sütünün kimyasal ve fiziksel özellikleri, bal arıları tarafından üretimi, depolanması ve beslenme açısından önemi
10 Arı sütü ve arı sütünün kimyasal ve fiziksel özellikleri, bal arıları tarafından üretimi, depolanması ve beslenme açısından önemi
11 Arı sütü ve arı sütünün kimyasal ve fiziksel özellikleri, bal arıları tarafından üretimi, depolanması ve beslenme açısından önemi
12 Arı sütü ve arı sütünün kimyasal ve fiziksel özellikleri, bal arıları tarafından üretimi, depolanması ve beslenme açısından önemi
13 Propolis, propolisin kimyasal ve fiziksel özellikleri, üretimi, depolanması ve kullanımı
14 Propolis, propolisin kimyasal ve fiziksel özellikleri, üretimi, depolanması ve kullanımı
15 Propolis, propolisin kimyasal ve fiziksel özellikleri, üretimi, depolanması ve kullanımı
16 Propolis, propolisin kimyasal ve fiziksel özellikleri, üretimi, depolanması ve kullanımı