Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Seyit Ahmet Gökmen *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Hasan Rüştü KUTLU, Ladine ÇELİK. 2010. Yemler Bilgisi ve Yem Teknolojisi. Ç.Ü. Z.Ü yayınları, Ders kitapları yayın no: A-86. ADANA.

Dersin İçeriği

Yemin tanımı ve sınıflandırılması, Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, posalar, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları, kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri, endüstriyel yan ürünler, hayvansal ve bitkisel kaynaklı yağlar, yeşil yemlerin kurutularak saklanması, kurutma yöntemleri, silolama teknikleri, kaba yemlere uygulanan teknolojik işlemler, yoğun yemlere uygulanan teknolojik işlemler, karma yem ve teknolojisi.

Dersin Amacı

Çiftlik hayvanlarının (kanatlı ve ruminant hayvanlar) beslenmesinde kullanılan tüm yem hammaddeleri, karma yem üretimi ve yem üretim teknolojilerinin her yönüyle tanıtımı kapsamaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yemin tanımı ve sınıflandırılması Yemin tanımı ve sınıflandırılması
2 Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, kök ve yumru yemler, meyveler, posalar, şilempeler ve genel özellikleri, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, kök ve yumru yemler, meyveler, posalar, şilempeler ve genel özellikleri, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları
3 Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, kök ve yumru yemler, meyveler, posalar, şilempeler ve genel özellikleri, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, kök ve yumru yemler, meyveler, posalar, şilempeler ve genel özellikleri, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları
4 Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, kök ve yumru yemler, meyveler, posalar, şilempeler ve genel özellikleri, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, kök ve yumru yemler, meyveler, posalar, şilempeler ve genel özellikleri, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları
5 Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, kök ve yumru yemler, meyveler, posalar, şilempeler ve genel özellikleri, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları Suca zengin kaba yemler ve önemi; Buğdaygil ve baklagil yeşil yemleri, kök ve yumru yemler, meyveler, posalar, şilempeler ve genel özellikleri, silo yemi tanımı, genel özellikleri, avantaj ve dezavantajları
6 Kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri Kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri
7 Kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri Kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri
8 Kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri Kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri
9 Kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri Kuru kaba yemler ve önemi: samanlar ve genel özellikleri, yoğun yemler: buğdaygil ve baklagil dane yemler ve özellikleri
10 Endüstriyel yan ürünler, hayvansal kaynaklı yağlar Endüstriyel yan ürünler, hayvansal kaynaklı yağlar
11 Endüstriyel yan ürünler, hayvansal kaynaklı yağlar Endüstriyel yan ürünler, hayvansal kaynaklı yağlar
12 Endüstriyel yan ürünler, hayvansal kaynaklı yağlar Endüstriyel yan ürünler, hayvansal kaynaklı yağlar
13 Yeşil yemlerin kurutularak saklanması, kurutma yöntemleri, silolama teknikleri Yeşil yemlerin kurutularak saklanması, kurutma yöntemleri, silolama teknikleri
14 Yeşil yemlerin kurutularak saklanması, kurutma yöntemleri, silolama teknikleri Yeşil yemlerin kurutularak saklanması, kurutma yöntemleri, silolama teknikleri
15 Kaba yemlere uygulanan teknolojik işlemler, yoğun yemlere uygulanan teknolojik işlemler Kaba yemlere uygulanan teknolojik işlemler, yoğun yemlere uygulanan teknolojik işlemler
16 Kaba yemlere uygulanan teknolojik işlemler, yoğun yemlere uygulanan teknolojik işlemler Kaba yemlere uygulanan teknolojik işlemler, yoğun yemlere uygulanan teknolojik işlemler