1 |
Dünya ve Türkiye’de yumurta üretiminin durumu ve geleceği, AB ilişkileri ve Türkiye Tavukçuluğu |
|
|
|
2 |
Yumurtacı tavuk ırkları ve soylarının özellikleri,
Islah ve üretim açısından önemleri ve kullanılma alanları, |
|
|
|
3 |
Kahverengi ve Beyaz yumurtacı saf hatlar,
Büyük ebeveynler ve ebeveynlere ait özellikler, Bunların üretimde kullanım açısından avantaj ve dezavantajları, |
|
|
|
4 |
Türkiye’de bulunan saf hatlar ve yumurtacı ebeveynlerin özellikleri, Beyaz ve kahverengi yumurtacı hibritler ve özellikleri. Türkiye’de bulunan yumurtacı hibritler ve özellikleri, |
|
|
|
5 |
Yumurta tavukçuluğunda ıslah işletmelerinin yapısı. Yumurta tavukçuluğunda ıslah uygulamaları. |
|
|
|
6 |
Islahta ele alınan özellikler ve ıslah uygulamaları, Günlük civcivlerde cinsiyet ayrımının önemi ve yöntemler |
|
|
|
7 |
VİZE |
|
|
|
8 |
Damızlık yumurta tavukçuluğu yetiştirme sistemi, |
|
|
|
9 |
Kuluçka ve erkek civcivler konusundaki yaklaşımlar, kuluçka sonuçları ve yumurta üretiminin planlanması |
|
|
|
10 |
Yumurtacı damızlık ve üretim sürülerinin yetiştirilme sistemi, |
Damızlık Üretim Sistemleri |
|
|
11 |
Civciv ve piliç yetiştiriciliği (Yarka üretimi), |
|
|
|
12 |
Yumurtlama dönemi yumurtacı damızlık ve üretim sürülerinin yetiştirme tekniği (Aydınlatma, yumurta kalitesinin korunması, verimin değerlendirilmesi) |
|
|
|
13 |
Yumurtacı damızlık ve üretim sürülerinde yetiştirme tekniklerinin karşılaştırılması. |
|
|
|
14 |
Ekonomik karşılaştırmalar ve hayvan refahı. |
|
|
|