Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Hatice Çavdarcı *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Öğr. Gör. Hatice ÇAVDARCI

Dersin İçeriği

Dünya’ da ve Türkiye’ de hindi, kaz ve ördek yetiştiriciliğinin durumu, hindi, kaz ve ördeklerde görülen ırkların tanıtılması, yetiştiricilikte kullanılan ekipmanlar, morfolojik, fizyolojik ve davranışsal özellikler, kuluçka tekniği, kaz ürünleri (tüy, ciğer, yumurta vb.), hindi ürünleri (et, yumurta) ve ördek ürünleri üretimi ve pazarlanması, işletmelerde biyogüvenlik uygulamaları, bakım yönetim teknikleri.

Dersin Amacı

Bu ders, hindi, kaz ve ördek yetiştiriciliği alanındaki temel kavramları öğretmeyi ve öğrencilere bu türlerin biyolojik özelliklerine dayalı olarak verimli yetiştirme tekniklerini kazandırmayı hedeflemektedir. Ders, aynı zamanda bu hayvanların beslenme, bakım, genetik iyileştirme ve refah gereksinimlerini kapsayan kapsamlı bir yaklaşım sunar. Öğrenciler, sürdürülebilir üretim yöntemleri, hastalık yönetimi, biyogüvenlik önlemleri ve ekonomik sürdürülebilirlik gibi kritik konularda bilgi sahibi olacaklardır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Dünya’ da ve Türkiye’ de hindi, kaz ve ördek yetiştiriciliğinin durumu
2 Dünya’ da ve Türkiye’ de hindi, kaz ve ördek yetiştiriciliğinin durumu
3 Dünya’ da ve Türkiye’ de hindi, kaz ve ördek yetiştiriciliğinin durumu
4 Hindi, Kaz ve Ördeklerde görülen ırkların tanıtılması
5 Hindi, Kaz ve Ördeklerde görülen ırkların tanıtılması
6 Hindi, Kaz ve Ördeklerde görülen ırkların tanıtılması
7 Yetiştiricilikte kullanılan ekipmanlar
8 Yetiştiricilikte kullanılan ekipmanlar
9 VİZE
10 Hindi, Kaz ve Ördek türlerinin Morfolojik, Fizyolojik ve Davranışsal Özellikleri
11 Hindi, Kaz ve Ördek türlerinin Morfolojik, Fizyolojik ve Davranışsal Özellikleri
12 Hindi, Kaz ve Ördek türlerinde kuluçka teknikleri
13 Kaz ürünleri (tüy, ciğer, yumurta vb.), Hindi ürünleri (et, yumurta) ve Ördek ürünleri üretimi ve pazarlanması,
14 İşletmelerde biyogüvenlik uygulamaları
15 Bakım yönetim teknikleri.
16 FİNAL