Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Seyit Ahmet Gökmen *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dersin içeriği; tavukların beslenmesi, kümes kontrolü, tavuklara uygulanan bakım işlemleri (aşılama, yemleme vb.), tavukçulukta kullanılan alet ve ekipmanların yerleştirilmesi, temizlenmesi, kümes giriş çıkışlarında dezenfeksiyon işlemi uygulamaları.

Dersin İçeriği

1. Kutlu, H.R., 2015. Kanatlı Hayvan Besleme (Teorik temel-Pratik uygulama), Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı, Ders Notları, ADANA.<br /> 2.Hasan Rüştü KUTLU, Ladine ÇELİK. 2010. Yemler Bilgisi ve Yem Teknolojisi. Ç.Ü. Z.Ü yayınları, Ders kitapları yayın no: A-86. ADANA.<br /> 3.TÜRKOĞLU M., ARDA M., YETİŞİR R., SARICA M. ve YAMAK U. S., ALTAN A. ve BAYRAKTAR H. ve ERENSAYIN C. 2019. Tavukçuluk Bilimi (Yetiştirme, Besleme ve Hastalıklar), 604 s, Bey Ofset Matbaacılık, Ankara. ISBN: 978-975-94647-2-1. 4.Osman OLGUN, 2017. Rasyon Hazırlama Tekniği, Basılmamış Ders Notları, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü.

Dersin Amacı

Bu dersin amacı, Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Programından mezun olacak öğrencilere sektördeki ilgili mesleklerle alakalı her türlü bilgiyi öğretmek ve sahadaki karşılarına çıkabilecek her türlü mesleki uygulamalara hakim olmasını sağlamaktır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Tavukların beslenmesi
2 Tavukların beslenmesi
3 Tavukların beslenmesi
4 Kanatlı sektöründe kümes kontrolü
5 Kanatlı sektöründe kümes kontrolü
6 Kanatlı sektöründe kümes kontrolü
7 Tavuklara uygulanan bakım işlemleri
8 Tavuklara uygulanan bakım işlemleri
9 Tavuklara uygulanan bakım işlemleri
10 Tavukçulukta kullanılan alet ve ekipmanların yerleştirilmesi, temizlenmesi
11 Tavukçulukta kullanılan alet ve ekipmanların yerleştirilmesi, temizlenmesi
12 Tavukçulukta kullanılan alet ve ekipmanların yerleştirilmesi, temizlenmesi
13 Kümes giriş çıkışlarında dezenfeksiyon işlemi uygulamaları.
14 Kümes giriş çıkışlarında dezenfeksiyon işlemi uygulamaları.
15 Ders kapsamında öğrenilen bütün uygulamaların özeti ve tekrarı
16 Ders kapsamında öğrenilen bütün uygulamaların özeti ve tekrarı