Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Dersin içeriği; tavukların beslenmesi, kümes kontrolü, tavuklara uygulanan bakım işlemleri (aşılama, yemleme vb.), tavukçulukta kullanılan alet ve ekipmanların yerleştirilmesi, temizlenmesi, kümes giriş çıkışlarında dezenfeksiyon işlemi uygulamaları.
Dersin İçeriği
1. Kutlu, H.R., 2015. Kanatlı Hayvan Besleme (Teorik temel-Pratik uygulama), Ç.Ü. Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü Yemler ve Hayvan Besleme Anabilim Dalı, Ders Notları, ADANA.<br />
2.Hasan Rüştü KUTLU, Ladine ÇELİK. 2010. Yemler Bilgisi ve Yem Teknolojisi. Ç.Ü. Z.Ü yayınları, Ders kitapları yayın no: A-86. ADANA.<br />
3.TÜRKOĞLU M., ARDA M., YETİŞİR R., SARICA M. ve YAMAK U. S., ALTAN A. ve BAYRAKTAR H. ve ERENSAYIN C. 2019. Tavukçuluk Bilimi (Yetiştirme, Besleme ve Hastalıklar), 604 s, Bey Ofset Matbaacılık, Ankara. ISBN: 978-975-94647-2-1.
4.Osman OLGUN, 2017. Rasyon Hazırlama Tekniği, Basılmamış Ders Notları, Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Zootekni Bölümü.
Dersin Amacı
Bu dersin amacı, Kümes Hayvanları Yetiştiriciliği Programından mezun olacak öğrencilere sektördeki ilgili mesleklerle alakalı her türlü bilgiyi öğretmek ve sahadaki karşılarına çıkabilecek her türlü mesleki uygulamalara hakim olmasını sağlamaktır.