Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Hatice Çavdarcı Öğr. Gör. Dr. Seyit Ahmet Gökmen *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1-)Öztürk, A. K., Türkoğlu, M., Aktan, S., & Uçar, A. (2017). Organik Tavuk Yetiştiriciliği,“. In 1st International Organic Agriculture and Biodiversity Symposium 27-29 September 2017 Bayburt (pp. 100-112). 2-) Dersi veren öğretim elemanının hazırlamış olduğu ders notları

Dersin İçeriği

Organik tarım ve organik hayvansal üretimde temel kavramlar ve konular, organik hayvansal üretimin amaçları, organik hayvansal üretimde kullanılan standartlar, organik hayvansal üretimin sertifikasyonu, denetleme, çiftlik hayvanı türlerine özgü organik üretim teknikleri, organik tavuk yetiştiriciliği, dünyada, AB’de ve Türkiye’de organik hayvansal üretimin mevcut durumu ve geleceği, organik hayvansal üretim, iklim değişikliği ve kırsal kalkınma arasındaki ilişkiler dersin kapsamında yer almaktadır.

Dersin Amacı

Organik tavukçuluk konusunda teorik ve pratik bilgilerin verilmesi

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Organik tarım ve organik hayvansal üretimde temel kavramlar ve konular
2 Organik tarım ve organik hayvansal üretimde temel kavramlar ve konular
3 Organik hayvansal üretimin amaçları
4 Organik hayvansal üretimde kullanılan standartlar
5 Organik hayvancılığın avantaj ve dezavantajları
6 Organik hayvansal üretimin sertifikasyonu, denetleme, çiftlik hayvanı türlerine özgü organik üretim teknikleri
7 Organik yumurta tavuğu yetiştiriciliği
8 Organik etlik piliç yetiştiriciliği
9 Dünyada, AB’de ve Türkiye’de organik hayvansal üretimin mevcut durumu ve geleceği
10 Dünyada, AB’de ve Türkiye’de organik hayvansal üretimin mevcut durumu ve geleceği
11 Dünyada, AB’de ve Türkiye’de organik hayvansal üretimin mevcut durumu ve geleceği
12 Organik hayvansal üretim, iklim değişikliği ve kırsal kalkınma arasındaki ilişkiler
13 Organik hayvansal üretim, iklim değişikliği ve kırsal kalkınma arasındaki ilişkiler
14 Organik hayvansal üretim, iklim değişikliği ve kırsal kalkınma arasındaki ilişkiler