Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Hasan Rüştü KUTLU, Ladine ÇELİK. 2016. Yemler Bilgisi ve Yem Teknolojisi. Ç.Ü. Z.Ü yayınları, Ders kitapları yayın no: A-86. ADANA. Mustafa ERGÜL, 1997. Yemler Bilgisi ve Teknolojisi. E.Ü.Z.F. Yayınları No: 487. Ahmet ERGÜN, Ş.D.TUNCER, 2001. Yemler, Yem Hijyeni ve Teknolojisi. A.Ü.Veteriner Fakültesi yayınları-ANKARA. (ISBN:975-97808-0-1) www.aquafeed.com/newsletter_pdfs/nl_000363.pdf
Dersin İçeriği
Giriş, Yemin tanımı, Yemlerin sınıflandırılması, Yemlerde bulunan besin maddeleri, Kaba Yemler -Yeşil Sulu Yemler -Baklagil Yeşil Yemleri, Süt otu, Yeşil yemler-Silaj Haylaj, Kuru otlar, Kuru kaba Yemler-Yoğun Yemler, Yağlı Tohumlar-Endüstriyel Yemler, Hayvansal Kaynaklı Yemler, Mineral, Vitamin ve Amino Asit Yemler, Yem Katkı Maddeleri, Yeşil yemlerin Saklanması 1. (Ot kurutma metotları)- Yemlere Uygulanan Teknolojik İşleme Metotları, Yeşil yemlerin saklanması (silaj-haylaj-dondurma), Yem analizleri, Karma yem
Dersin Amacı
Hayvan beslemede kullanılan yem kaynakları ve yem katkı maddeleri, hayvanların sağlığını, büyümesini, verimliliğini ve genel refahını sağlamak amacıyla büyük bir öneme sahiptir. Bu kapsamda, çeşitli yem kaynakları ve yem katkı maddelerinin her yönüyle tanıtımı, hayvan beslemesinin verimli ve sürdürülebilir olmasına katkıda bulunur.