Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Öğr. Gör. Dr. Bilal Selçuk *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Teorik Dersler: Konu anlatımı, örnek olay incelemeleri, görsel materyal kullanımı Uygulamalı Çalışmalar: Laboratuvar deneyleri, ürün analizleri ve kalite değerlendirmeleri Grup Çalışmaları: Sektörel sorun çözme odaklı projeler Teknolojik Araçlar: Simülasyonlar ve dijital kaynaklar ile destekli öğrenim

Dersin İçeriği

Hayvansal ürünlerin sınıflandırılması (et, süt, yumurta, bal vb.) Hayvansal ürünlerin bileşenleri ve besin değerleri Ürünlerin işlenmesi ve muhafaza teknolojileri Kalite kontrol ve hijyen standartları Hayvansal ürünlerde yenilikçi yaklaşımlar ve sürdürülebilirlik

Dersin Amacı

Hayvansal ürünlerin üretim süreçlerini, kalitesini ve işleme teknolojilerini anlamak; bu ürünlerin besin değerlerini artırmaya ve güvenli tüketimini sağlamaya yönelik bilgi ve beceriler kazandırmak.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Hayvansal Ürünlere Giriş
2 Süt ve Süt Teknolojisi Numune toplama ve analizi
3 Sütün İşlenmesi ve Kalite Kontrolü Pastörizasyon deneyi
4 Et ve Et Ürünleri Teknolojisi Et numunelerinin hazırlanması
5 Etin Olgunlaştırılması ve Muhafazası
6 Yumurta ve Yumurta Ürünleri Yumurta ağırlığı ve kabuk analizi
7 Bal ve Arı Ürünleri Teknolojisi
8 Hayvansal Yağlar ve Teknolojisi
9 Deri ve Yan Ürünler Teknolojisi
10 Hayvansal Lifler ve Kullanımı
11 Hayvansal Ürünlerde Mikrobiyal Riskler
12 Hayvansal Ürünlerde Katma Değer Yaratma
13 Hayvansal Ürünlerde Ambalajlama Teknolojisi
14 Hayvansal Ürünlerin Pazarlanması ve Yönetimi