1 |
Rumen, retikulum, omasum, abomasum işlevleri.
Mikrobiyal fermentasyon ve besin emilim mekanizmaları. |
|
|
|
2 |
NRC standartlarına göre metabolize edilebilir enerji (ME) ve ham protein (HP) hesaplamaları.
RDP (rumende parçalanabilir protein) ve RUP (rumende parçalanmayan protein) kavramları. |
|
|
|
3 |
Makro (Ca, P) ve mikro (Zn, Cu) mineraller, A-D-E vitaminleri. |
|
|
|
4 |
Kaba yemler (yonca, silaj) ve konsantre yemler (arpa, soya küspesi).
Anti-besinsel faktörler (tanen, fitat) ve etkisizleştirme yöntemleri. |
|
|
|
5 |
Kuru madde, ham lif, ADF, NDF analiz protokolleri. |
|
|
|
6 |
Pearson Karesi yöntemi ile rasyon hesaplama. |
|
|
|
7 |
Vize sınavı |
|
|
|
8 |
rasyon hazırlama programları kullanarak maliyet-etkin rasyon tasarımı. |
|
|
|
9 |
Laktasyon dönemlerine (erken, orta, geç) göre besleme stratejileri. |
|
|
|
10 |
Besi sığırlarında büyütme ve yağlandırma stratejileri. |
|
|
|
11 |
Yem maliyet dalgalanmalarında alternatif ham madde kullanımı. |
|
|
|
12 |
Gebe ineklerde enerji ve protein dengesi. |
|
|
|
13 |
Metan emisyonunu azaltan rasyonlar. |
|
|
|
14 |
Gerçek bir süt çiftliğinde rasyon uygulamalarının gözlemi. |
|
|
|
15 |
Öğrencilerin bölgesel yem kaynaklarına dayalı projelerini sunması. Final sınavı için genel tekrar ve soru-cevap. |
|
|
|
16 |
Final sınavı |
|
|
|