Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Güray Erener *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Dersin İçeriği

Dersin Amacı

Karma yem üretimi ve teknolojisi hakkında bilgi vermek

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Yem ve karma yemin tanımı, yemlerin sınıflandırılması ve önemi
2 Dünyada ve Türkiye’de karma yem üretim değerleri, ülkemiz karma yem üretiminde tarihsel süreç
3 Karma yem üretiminde kullanılan yem hammaddeleri; Ruminantlar
4 Karma yem üretiminde kullanılan yem hammaddeleri; Kanatlılar
5 Yem fabrikasının kuruluş yeri, çalışma tekniği ve fabrikanın kısımları
6 Yem katkı maddeleri
7 Karma yem üretiminde uygulanan teknolojik işlemler-1
8 Karma yem üretiminde uygulanan teknolojik işlemler-2
9 Yem hammaddeleri ve karma yemlerde kalite kontrol Yem hammaddeleri ve karma yemlerde kalite kontrol
10 Yem hammaddelerinde bulunan anti-besinsel maddeler
11 Yem hammaddelerinin kullanım sınırları
12 Karma yem ve yem hammaddelerinin muhafazasıKarma yem ve yem hammaddelerinin muhafazası
13 Yemlerde bulaşıklık ve sanitasyon
14 Yem Kanunu ve yasal mevzuatlar