Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Su Kalitesi Kriterleri ve Standartlar, Yüzeysel ve Yeraltı Suları için Akım Şemaları, Havalandırma, Hızlı ve Yavaş Karıştırma, Çökeltme, Kum Filtreleri, Dezenfeksiyon Yöntemleri, Sertlik Giderimi, Demir ve Mangan Giderimi, Tad ve Koku Kontrolü, İçme Suyu Arıtımında Membran Prosesler
Dersin İçeriği
Eroğlu, V., "Su Tasfiyesi", Çevre ve Orman Bakanlığı Yayını, İstanbul, 2008. Toröz İ. “Su ve Atıksu Mühendisliği - Water and Wastewater Engineering”, NOBEL Akademik Yayıncılık, 2015. Edward E. Baruth, Water Treatment Plant Design, Fourth Edition, AWWA, ASCE, Mc Graw Hill, 1990.
Dersin Amacı
İçme suyu arıtımında kullanılan proseslerinin tanıtılması, projelendirme kriterleri ve esaslarının öğretilmesi, içme suyu arıtıma tesislerinin projelendirilmesi becerisinin geliştirilmesi