Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Belkis Tekgüler Doç. Dr. Nilgün Özdemir *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Atom ve madde yapısı, malzeme incelme ve deformasyon özellkleri, korozyon, malzemelerin elektriksel özellikler, çelik, cam, plastik, nano ve gıda endüstrisinde kullanılan diğer malzemeler, bu malzemelerin özellikler, üretim, malzeme seçminde malzeme ile ilgili hususlar

Dersin İçeriği

malzemenin mekanik, fiziksel ve kimyasal özellikleri, üretim şekilleri ve kullanım alanlarındaki davranışlarını incelemek, gıda sanayi için uygun malzeme seçmenin önemini öğretmek

Dersin Amacı

Materials Science and Engineering: An Introduction, W.D. Callster, Jr. and D.G. Rethwsch, 8th edition, John Wiley and Sons, Inc. (2010). Çev. Prof.Dr. Mehmet Erdoğan Malzeme Blm Problemler ve Çözümler: Onaran K., Blm Teknk Yayınev,2007. Uzun, H., 2012. Mühendsler çn Malzeme Blmnn Temel İlkeler, Değşm yayınları, 2012. İstanbul. 605s.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Malzemenin tanımı ve sınıflandırılması
2 Atom ve maddenin yapısı
3 yapı hataları
4 Malzemenin özellikleri
5 korozyon
6 korozyon (devam)
7 teneke malzemeler ve gıda sanayinde kullanımı
8 Cam malzemeler ve gıda sanayinde kullanımı
9 ara sınav
10 polimerler ve plastikler
11 polimerler ve plastikler (devam)
12 çelik malzemeler
13 kompozit malzemeler
14 Türk Gıda Kodeksi, Gıda ile temas eden madde ve malzemeler yönetmeliği
15 ambalaj ve migrasyon
16 sunum