Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. İlkay Koca *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Yetim, H., Çam, M., 2012. Enstrümental Gıda Analizleri, Erciyes Üniversitesi, Kayseri Hışıl, Y.,1994. Enstrümental Gıda Analizleri-I , E.Ü. Basımevi, İzmir. Hışıl, Y., 1994.Enstrümental Gıda Analizleri-II , E.Ü. Basımevi, İzmir, 1994

Dersin İçeriği

Prof. Dr. İlkay KOCA

Dersin Amacı

Kromatoğrafik ve spektroskobik teknikler hakkında bilgi vermek, cihazları tanımak

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıda analiz yöntemlerinin sınıflandırılması Laboratuvarda çalışırken dikkat edilecek konular
2 Elektromagnetik spektrum, ışın madde etkileşimi, moleküler absorbsiyon, Lambert Beer kanunu Cihazların tanıtımı
3 Kolorimetre, spektrofotometre: Prensip ve uygulamaları Spektrofotometre
4 Refraktometre, polarimetre ve interferometre Refractometer, polarimeter
5 İnfrared spektroskopisi: Çalışma ilkeleri ve uygulamaları Infrared spektroskopi
6 Fluorimetre: Çalışma ilkeleri ve uygulamaları Fluorimetre
7 Nüklear mağnetik rezonans (NMR) spektroskopisi : Prensip ve uygulamaları NMR
8 Mass ve X ışını Spektroskopisi Mass ve X-Ray spektroskopi
9 ara sınav Konu tekrarı
10 Atomik Absorbsiyon spektroskopisi: Prensip ve uygulamaları mineral madde analizi
11 Kromatoğrafi çeşitleri, kromatoğrafide temel tanımlar, sınıflandırma laboratuar sınavı
12 Yüksek Performanslı sıvı kromatoğrafi: Prensip ve uygulamaları HPLC'
13 Gaz kromatoğrafisi: Prensip ve uygulamaları GC
14 Süperkritik akışkan kromatografi, Kağıt ve ince tabaka kromatoğrafisi : Prensip ve uygulamaları Süperkritik akışkan kromatografi, Kağıt ve ince tabaka kromatoğrafisi