1 |
Gıda analiz yöntemlerinin sınıflandırılması |
|
Laboratuvarda çalışırken dikkat edilecek konular |
|
2 |
Elektromagnetik spektrum, ışın madde etkileşimi, moleküler absorbsiyon, Lambert Beer kanunu |
|
Cihazların tanıtımı |
|
3 |
Kolorimetre, spektrofotometre: Prensip ve uygulamaları |
|
Spektrofotometre |
|
4 |
Refraktometre, polarimetre ve interferometre |
|
Refractometer, polarimeter |
|
5 |
İnfrared spektroskopisi: Çalışma ilkeleri ve uygulamaları |
|
Infrared spektroskopi |
|
6 |
Fluorimetre: Çalışma ilkeleri ve uygulamaları |
|
Fluorimetre |
|
7 |
Nüklear mağnetik rezonans (NMR) spektroskopisi : Prensip ve uygulamaları |
|
NMR |
|
8 |
Mass ve X ışını Spektroskopisi |
|
Mass ve X-Ray spektroskopi |
|
9 |
ara sınav |
|
Konu tekrarı |
|
10 |
Atomik Absorbsiyon spektroskopisi: Prensip ve uygulamaları |
|
mineral madde analizi |
|
11 |
Kromatoğrafi çeşitleri, kromatoğrafide temel tanımlar, sınıflandırma |
|
laboratuar sınavı |
|
12 |
Yüksek Performanslı sıvı kromatoğrafi: Prensip ve uygulamaları |
|
HPLC' |
|
13 |
Gaz kromatoğrafisi: Prensip ve uygulamaları |
|
GC |
|
14 |
Süperkritik akışkan kromatografi, Kağıt ve ince tabaka kromatoğrafisi : Prensip ve uygulamaları |
|
Süperkritik akışkan kromatografi, Kağıt ve ince tabaka kromatoğrafisi |
|