1 |
|
İşletmede staja başlama ve ilgili kişilerle tanışma. Staj ortamını öğrenme. Fabrika ortamı, meslek ve üretime ilişkin gözlemleri ve yapılan işlemleri staj raporuna eklemek üzere günlük tutmaya başlama, İşletmenin yerleşimi, yan üniteleri ve akım şeması öğrenme, staj raporuna aktarmak üzere çizme. Fabrikanın işleyişi ile birlikte, üretimin ülkemiz açısından önemi, iş ve meslek yaşamı, kurum içindeki insan ilişkileri, sözlü ve yazılı iletişim biçimleri gibi sosyal konuları kavramaya çalışma. |
|
|
2 |
|
Fabrika ya da işletmenin bağlı bulunduğu şirketin yapısı ve yönetsel organizasyonunu öğrenerek rapora aktarma. Fabrika dokümanları, internet ve çeşitli kaynaklardan araştırarak fabrikada üretilen ürünlere ilişkin bilgileri, her bir bileşenin yapısı ve fonksiyonu gibi bilgileri derleme. Üretimde uygulanan belli başlı süreçleri, temel işlemleri, gıda makine ekipman sistemine ilişkin çizimleri araştırma, inceleme ve taslak rapora aktarma. |
|
|
3 |
|
Süreç denetimi ve birimlerin bakım onarımına ilişkin bilgi edinme ve rapora aktarma. Üretilen ürünlerin iş akış şemalarını ve yapılan laboratuar çalışmalarını derleyerek rapora aktarma |
|
|
4 |
|
Seçilen birimler üzerinde basit bir akım şeması parçası çizerek üzerine gerekli bilgileri işleme, verileri ve kaynaklarını kaydetme, çözümü yapma ve bunları rapor etme |
|
|
5 |
|
üreçte uygulanan kalite kontrol mekanizmalar ve kalite güvence sistemlerini gerekli birimlerle iletişim kurarak öğrenme ve rapor yazma. |
|
|
6 |
|
İşletmedeki gözlemler devam ederken raporun özet ve sonuç bölümlerinin oluşturulması. Sunum ve bilgi sayfalarının oluşturulması ve raporun düzeni. Taslak raporun incelenmek üzere ilgili mühendise sunulması. Raporda istenen düzeltmeleri ilgili mühendisin önerileri doğrultusunda yapmak. Raporun imzalanması, çıkış sürecinin yapılması. |
|
|