Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Evren, M. 2024. Gıda Güvenliği Sistemleri, Ders Notu
Başoğlu, F., 2011. Gıda Kalite Kontrolünün Esasları ve Gıda Güvenliği Yönetim Sistemleri.
Dora Yayıncılık, İstanbul, 262 s.
Artık, N., Şanlıer, N., Ceyhun Sezgin, A., 2017. Gıda Güvenliği ve Gıda Mevzuatı. Detay
Yayıncılık, İstanbul, 312 s.
Baş,T., Oymak, M., 2007.ISO 9001 : 2000 Kalite Yönetim Sistemi, Seçkin Yayıncılık.
Dersin İçeriği
Gıda güvenliği ve kalite ile ilişkili temel kavramlar, kalite güvence sistemleri, bir gıda firmasında ISO 22000 ve HACCP sistemlerinin kurulması aşamaları, HACCP sisteminin öngereksinim programları, GHP, GMP, gıda işletmelerinde HACCP sisteminin uygulanması aşamaları, ilgili dokümantasyon ve kayıt sistemleri, ISO 22000 ve HACCP sistemlerinin bir gıda firmasında entegrasyonu, konuyla ilgili ulusal ve uluslararası
standartlar ve gıda ile ilgili AB direktifleri.