1 |
Hukukun temel kavramları, Gıda hukuku ve gıda mevzuatı |
|
|
|
2 |
Türkiye'de gıda mevzuatı |
|
|
|
3 |
Gıda kontrolu için gereklilik ve gıda kontrol sisteminin organizasyonu |
|
|
|
4 |
Gıda kanunu, yönetmelik ve standartların hazırlanması |
|
|
|
5 |
Kodeks Alimentarius, Türk Gıda Kodeksi yönetmeliği |
|
|
|
6 |
Gıda kontrol laboratuvarlarının kuruluş, görev, yetki ve sorumlulukları ile çalışma usul ve esasların belirlenmesine dair yönetmelik |
|
|
|
7 |
Hayvansal gıdalar için özel hijyen kuralları yönetmeliği |
|
|
|
8 |
Gıda etiketleme yönetmeliği ve gıda katkı maddeleri yönetmeliği |
|
|
|
9 |
Ara sınav |
|
|
|
10 |
Gıda ile temas eden madde ve malzemeler yönetmeliği |
|
|
|
11 |
Gıda tebliğleri: Distile alkollü içkiler tebliği, ekmek ve çeşitleri tebliği, siyah çay tebliği, meyve suyu tebliği |
|
|
|
12 |
Ürün tebliğleri: yemeklik zeytinyağı ve pirina tebliği, bitki adı ile anılan yağlar tebliği, alkolsüz içecekler tebliği, bebek mamaları tebliği, buğday unu tebliği, şeker tebliği |
|
|
|
13 |
Taze et ve hazırlanmış et karışımları tebliği, yumurta tebliği, kakao ve kakao ürünleri tebliği |
|
|
|
14 |
Dünyada ve Türkiye’de standardizasyon uygulamaları, ISO, Kodex Alimentarius |
|
|
|
15 |
Dünyada ve Türkiye’de standardizasyon uygulamaları, ISO, Kodex Alimentarius- devam |
|
|
|
16 |
genel değerlendirme |
|
|
|