Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
1) Acar, J., Gökmen,V. 2005. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt 1 bve Cilt 2. Hacettepe Üniversitesi Yayınları. 2) Cemeroğlu, B., Karadeniz, F. 2001. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:25, Ankara. 384. 3) Luh, B.S., Woodroof, J.G. 1975. Commercial Fruit Processing. Avi Publishing Co. Westport Connecticut. 710p. 4) Cemeroğlu, B., Yemenicioğlu, A., Özkan, M. 2001. Meyve ve Sebzelerin Bileşimi ve Soğukta Depolanmaları. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:24. Ankara. 326 s.
Dersin İçeriği
Bu dersin amacı; meyve ve sebze suları, meyve nektarı, meyve suyu konsantresi gibi ürünlerin üretim teknolojilerini öğretmektir.
Dersin Amacı
Meyvelerin bileşimi; meyvelerin ve meyve ürünlerinin muhafazalarında yararlanılan yöntemlerin temel işkeleri; meyve ve sebze suyu üretiminin temel ilkeleri; geleneksel ve modern yöntemlerle meyve suyu, meyve nektarı ve meyve suyu konsantresi üretim teknolojisi; meyve suyu endüstrisinde kullanılan ekipmanlar; meyve sularının tüketime sunulmak üzere hazırlanması ve ambalajlanması.