Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Prof. Dr. Hüseyin Gençcelep *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Gıda mühendisliği teknoloji dersi kitap ve ders notları ile gıda kimyası ve mikrobiyoloji konularıdır.

Dersin İçeriği

Problem ve Probleme dayalı öğrenme, Gıdaların özellikleri ve kalite kriterleri, Gıdaların mikrobiyolojik kalite kriterleri, Engeller teknolojisi ve uygulamaları, Gıda sanayindeki problemlere genel bakış, Gıda teknolojisinde karşılaşılan sorunlar, nedenleri, oluşum mekanizmaları, önleme yöntemleri ve çözüm önerileri. Karşılaştırmalı problem çözümleri

Dersin Amacı

Sanayide gıda işlemede karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri ile ilgili yorum yapabilme ve çözüm üretmenin öğrenilmesi İşlenmiş ürünlerde karşılaşılan bozulma sebepleri ve çözüm önerileri sunabilmeyi öğrenme

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Probleme dayalı öğrenme nedir
2 Gıdaların özellikleri ve kalite kriterleri
3 Gıdaların mikrobiyolojik kalite kriterleri,
4 Engeller teknolojisi ve uygulamaları
5 Gıda teknolojisinde karşılaşılan sorunlar, nedenleri, oluşum mekanizmaları, önleme yöntemleri ve çözüm önerileri.
6 Gıda teknolojisinde karşılaşılan sorunlar, nedenleri, oluşum mekanizmaları, önleme yöntemleri ve çözüm önerileri.
7 Gıda Endüstrisinde karşılaştırmalı problem çözümleri
8 Et teknolojisinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
9
10 Yağ teknolojisinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
11 Tahıl teknolojisinde karşılaşılan sorunlar ve çözüm önerileri
12 Süt teknolojisinde problemler ve çözümleri
13 Problems and solutions in dairy technology
14 Fermente ürünler teknolojisinde problemler ve çözümleri