Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
— Baysal, A., 2004. Beslenme (yenilenmiş, 10. baskı). Hatipoğlu Yayınevi, Ankara. 520 s. Saldamlı, İ., 2007. Gıda
Kimyası (Tıpkı basım, 3. baskı). Hacettepe Üni. yayınları, Ankara. 587 s. Eğitimciler İçin Eğitim Rehberi Beslenme
Modülleri, T.C. Sağlık Bakanlığı, Sağlık Eğitimi Genel Müdürlüğü, Sağlık Bakanlığı Yayın No.: 722 ISBN: 978-975590-238-8,
Ankara,
2008. ( http://sbu.saglik.gov.tr/ekutuphane/kitaplar/t9.pdf)
Dersin İçeriği
— Giriş, Beslenmenin önemi, tarihi gelişmeler, Dünya ve Türkiye'de beslenme durumu.
Beslenmede hücrenin rolü, Metabolizma ve Besinlerin görevleri Temel besin öğelerinin fonksiyonları; Karbonhidratlar, Besinsel Lifler, proteinler ve amino asitler, Lipidler ( Yağlar Ve Steroller ), Su,
Enerji Metabolizması ve Bazal Metabolizma, Mineral Maddeler (Makro ve Mikro Elementler), Vitaminler, Besin Grupları, Fonksiyonel Gıdalar, Özel Durumlarda Beslenme ve Hassas Grupların Beslenmesi