Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Çon A.H. 2022. Gıda Biyoteknolojisi Ders Notlu. (Basılmamış). Samsun.
Arda, M. “Biyoteknoloji” Armoni Ltd. Şti. Basımevi, (1994)
Telefoncu, A. “Biyoteknoloji” Ege Universitesi Basımevi, (1995) İzmir.
Aran, N. 2010. Gıda Biyoteknolojisi. Nobel Yayın Dağıtım Tic. Ltd., Ankara.
Öner C. 2003. Genetik Kavramlar (Çeviri), Palme Yayıncılık Ltd., Ankara.
Stanbury, P.F., Whitaker, A., Hall, S.J.1995. Principles of Fermentation Technology. Elsevier Science Ltd., New York.
Dersin İçeriği
Biyoteknolojinin önemi ve tanımlanması, DNA ve RNA’nın yapısı ve fonksiyonları, suş geliştirme yöntemleri, kültür yöntemleri, biyoreaktörlerin özellikleri ve kullanımı ile ürün izolasyon ve saflaştırma yöntemleri hakkında bilgileri içermektedir
Dersin Amacı
Biyoteknoloji ve gıda endüstrisindeki uygulamaları hakkında genel bilgiler vermek. Biyoteknolojinin modern ve klasik yöntemleri ve araçları hakkında bilgilendirmek. Biyoteknoloji, biyoreaktör ve biyomühendisliğin temel kavramlarını-görüşlerini öğretmek.