1 |
Hijyen ve sanitasyonun tanımı, gıda endüstrisindeki önemi |
|
Mikrobiyoloji Laboratuvarı ve çalışma kurallarının tanıtılmas |
|
2 |
Gıdaların biyolojik kontaminasyon kaynakları ve önlenmesi |
|
Mikrobiyolojik analiz için besiyeri hazırlanması |
|
3 |
Gıdaların fiziksel ve kimyasal kontaminasyon kaynakları ve önlenmesi |
|
Çalışanların ellerinden ekim yapma |
|
4 |
Gıda kontaminantlarının sağlık riskleri |
|
Çalışanların elbiselerinden ekim yapma |
|
5 |
Temizlik ve temizlik maddeleri |
|
Kritik kontrol noktalarından mikrobiyolojik örnek alma yöntemleri |
|
6 |
Dezenfeksiyon ve dezenfektanlar |
|
Kritik kontrol noktalarının mikrobiyolojik kontrolu |
|
7 |
Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları |
|
İşletme havasından örnekleme ve ekim yapma |
|
8 |
Gıda işletmelerinde temizlik ve dezenfeksiyon uygulamaları |
|
Laboratuvar tezgahından örnekleme ve ekim yapma |
|
9 |
Arasınav |
|
|
|
10 |
Personel hijyeni |
|
Dezenfektanların etkinliğinin ölçülmesi |
|
11 |
Alet-ekipman hijyeni |
|
Antibiyotiklerin etkinliğinin belirlenmesi |
|
12 |
Gıda endüstrisinde kullanılan suyun özellikleri ve dezenfeksiyonu |
|
Temizlik maddelerinin antimikrobiyal etkinliğinin ölçülmesi |
|
13 |
Böcekler, kemiriciler ve bunlarla mücadele |
|
Gıdalarda antibiyotik varlığının belirlenmesi |
|
14 |
Hijyen ve sanitasyon ile ilgili yasal düzenlemeler |
|
Genel değerlendirme |
|
15 |
Hijyen ve sanitasyon ile ilgili yasal düzenlemeler ve etik |
|
Laboratuvar sınavı |
|