Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Nilgün Özdemir *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Gıda enfeksiyonlarına ve intoksikasyonlarına neden olan patojen mikroorganizmalar, genel karakteristikleri, hastalık, semptomları. Koruma,kontrol ve izolasyon yöntemleri

Dersin İçeriği

Bu dersin amacı, gıda enfeksiyonlarına ve intoksikasyonlarına neden olan patojenik mikroorganizmalar hakkında bilgi kazandırmaktır.

Dersin Amacı

1. Food Microbiology I. Osman ERKMEN, T. Faruk BOZOĞLU. 2008. İlke Yayınevi, Ankara. 2. Basic Methods for the Microbiological Analysis of Foods. Osman ERKMEN. 2007. Nobel Yayın Dağıtım, Ankara. 3. Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları. 2000. Sim Batbacılık Ltd. Şti. Ankara. 4. Guide to Foodborne Pathogens. R.G. Labbe and S. Garcia (Eds.). 2001. Wiley-Interscience, New York. 5. Konu ile ilgili güncel makaleler

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Gıda kaynaklı enfeksiyonlar ve intoksikasyonlara giriş
2 Staphylococcus aureus
3 Clostridium botulinum
4 Koliform grup bakteriler ve Escherichia coli
5 Enterovirülent E. coli grupları ve E. coli O157:H7
6 Salmonella (Salmonellosis)
7 Listeria monocytogenes (Listeriosis)
8 Campylobacter jejuni (Campylobacteriosis)
9 vize
10 Bacillus cereus
11 Vibrio parahaemolyticus
12 Yersinia enterocolitica (Yersiniosis)
13 Clostridium perfringens
14 Gıda yoluyla direk veya indirek yolla insana geçen patojeniteye sebep olan diğer bulaşan maddeler
15 14. haftanın devamı Gıda yoluyla direk veya indirek yolla insana geçen patojeniteye sebep olan diğer bulaşan maddeler
16 final