Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Gıda enfeksiyonlarına ve intoksikasyonlarına neden olan patojen mikroorganizmalar, genel karakteristikleri, hastalık, semptomları. Koruma,kontrol ve izolasyon yöntemleri
Dersin İçeriği
Bu dersin amacı, gıda enfeksiyonlarına ve intoksikasyonlarına neden olan patojenik mikroorganizmalar hakkında bilgi kazandırmaktır.
Dersin Amacı
1. Food Microbiology I. Osman ERKMEN, T. Faruk BOZOĞLU. 2008. İlke Yayınevi, Ankara.
2. Basic Methods for the Microbiological Analysis of Foods. Osman ERKMEN. 2007. Nobel Yayın Dağıtım, Ankara.
3. Gıda Mikrobiyolojisi ve Uygulamaları. 2000. Sim Batbacılık Ltd. Şti. Ankara.
4. Guide to Foodborne Pathogens. R.G. Labbe and S. Garcia (Eds.). 2001. Wiley-Interscience, New York.
5. Konu ile ilgili güncel makaleler