Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar
Meyve suyu konsantresi üretimi, aroma ayırma, meyve sularının ısıl işlemleri, konservelerde sterilizasyon normunun saptanması, pastörizasyon ve sterilizasyon uygulamaları, meyve ve sebzelerin kurutulmaları gibi termal yöntemler hakkında bilgileri içermektedir.
Dersin İçeriği
Meyve sebze ürünlerindeki tüm patojen mikroorganizmaları öldürmek, mikroorganizmaların ısı etkisiyle faaliyetlerini engellemek ve sürekli bir dayanıklılık kazandırmak amacıyla ısıl işlem uygulamaları, alet ve ekipmanları hakkında bilgilendirmek
Dersin Amacı
1) Acar, J., Gökmen,V. 2005. Meyve ve Sebze İşleme Teknolojisi Cilt 1 ve Cilt 2. Hacettepe Üniversitesi Yayınları.
2) Cemeroğlu, B., Karadeniz, F. 2001. Meyve Suyu Üretim Teknolojisi. Gıda Teknolojisi Derneği Yayınları No:25, Ankara. 384.
3) Luh, B.S., Woodroof, J.G. 1975. Commercial Fruit Processing. Avi Publishing Co. Westport Connecticut. 710p.
4) Cemeroğlu, B., Karadeniz, F., Özkan, M., 2001. Meyve Ve Sebze İşleme Teknolojisi, Gıda Teknolojisi Derneği. <br />5) Cemeroğlu, B., 2010. Gıda Mühendisliğinde Temel İşlemler. Ankara. 586.