Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Erkan Likos *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2023, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

1) Bayraktar, Caner. (2015). CINEMA 4D, KODLAB yayınları. 2) McQuilkin, Kent. (2011). Cinema 4D: The Artist's Project Sourcebook, 3rd Edition, Focal Press. 3) D. K., Francis; Steven, Ching; Juroszek. (2010). Design Drawing, 2nd Edition Etabek, H. Deha. (2017). Cinema 4D By Maxon, Abaküs Kitap.

Dersin İçeriği

Bu derste, Cinema 4D`e Giriş, Cinema 4D Max arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları, obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape), nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri, nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri, görünüm paneli ve kısayolları, transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme), nesneleri kilitleme (Snap ve Grid), koordinat sistemleri (World, View, Screen, Grid), ileri transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma) gösterilmektedir.

Dersin Amacı

Bu derste üç boyutluluk kavramlarını ve genel ilkelerini öğreterek dijital ortamda basitten karmaşığa, kolaydan zora doğru olacak şekilde birtakım organik ve inorganik nesneler oluşturabilmek, endüstriyel ve mühendislik ürünlerini modelleyebilmek amaçlanmaktadır.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
2 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
3 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
4 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
5 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
6 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
7 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
8 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
9 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
10 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
11 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
12 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
13 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
14 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
15 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.
16 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları. 1 Cinema 4D`e Giriş. Diğer Programlardan Ayıran Özellikler 2 Cinema 4D Arayüzü ve kullanıcı grafik ara yüzü, ekran kontrolleri ve kısayolları. 3 Obje oluşturma (Standart, Extented primitives, Shape) 4 Nesnelerle çalışma, nesne tipleri ve özellikleri. Make Editable ve Özellikleri 5 Nesne seçim yöntemleri, gruplama, grup işlemleri. 6 Görünüm paneli ve kısayolları. 7 Transformasyonlar (Taşıma, Döndürme, Büyültme ve Küçültme). 8 Temel Kaplamalar ve Özellikleri. Hazır Kaplamalar ve Özellikleri. 9 Ara Sınav. 10 Gizmolar ve Özellikleri. Işıklar ve Özellikleri. 11 İleri Transformasyon işlemleri (Hizalama, Aynalama, Çoğaltma). 12 Nesne değiştiriciler (Modifiers). Parametrik değiştiriciler. Birden çok objeden yeni objelerin oluşturulması (Compount object). 13 3D objelere uygulanan değiştiriciler, diğer değiştiriciler ve uygulamaları. Malzemeler ve kaplamalar, nesnelere kaplama uygulamaları. 14 Kameralar ve Özellikleri, Render uygulamaları. Ortam Ayarlamaları.