Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Doç. Dr. Mehtap Ünlü Söğüt Prof. Dr. Necati Menek Dr. Öğr. Üyesi Seyhan Öztürk *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Güz
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

* "Genel Kimya I" Petrucci - Harwood - Herring. Palme Yayıncılık, 2002. ISBN: 9758-624-43-1 * "Genel Kimya" Raymond Chang. Palme Yayın Evi, 2007. ISBN: 9944-341-14-2

Dersin İçeriği

Atom modellerinden, maddenin hal tanımlarının, çözelti kavramı ve reaksiyonlardaki sitokiyometri, asit-baz tanımı ve reaksiyonları ve termodinamik kanunları bu dersin içeriğinde sunulacak konuları kapsamaktadır.

Dersin Amacı

Beslenme ve Diyetetik öğrencilerine yönelik temel kimya kavramlarını tanıtmak ve ileri düzeyde görecekleri biyokimya, fizyoloji ve mikrobiyoloji dersleri için temel oluşturabilecek kimyasal yaklaşımları öğrenciye sunabilmek.

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Maddenin Özellikleri ve ölçümü
2 Atomlar ve atom kuramı
3 Kimyasal bileşikler
4 Kimyasal tepkimeler Kimyasal tepkimeler
5 sulu çözelti tepkimelerine giriş
6 sulu çözelti tepkimeleri sulu çözelti tepkimeleri
7 Gazlar ve basit gaz kanunları
8 Termokimya
9 Arasınav
10 Atomun elektron yapısı
11 Periyodik çizelge ve bazı atom özellikleri
12 Kimyasal bağ ve bağ teorileri
13 Sıvılar katılar ve moleküller arası kuvvetler
14 Laboratuvar tanıtımı ve deneysel çalışmalar hakkında ön bilgi
15 Bir metalin özgül ısısının saptanması uçucu bir sıvının molekül ağırlığının tayini
16 Peynirde tuz tayini meyve suyunda c vitamini tayini sütte laktik asit tayini