Ders Notları

100% Complete (success)
Dikkat !!! Lütfen okuyunuz ...

Öğretim Üyesi (Üyeleri): Dr. Öğr. Üyesi Umut Aykut *

(*) Ders notu girebilmek için, bu alanda kendi isminiz yazıyor olmalı...

  • Bologna verilerinin girilmesi;
    ubys.omu.edu.tr adresinden,
    ÜBYS' de Öğretim Elemanları yetkisi seçilmeli... Öğretim elemanı danışmanlık işlemlerinden yapabilirsiniz...
Yıl: 2024, Dönem: Bahar
Ders Kitabı / Malzemesi / Önerilen Kaynaklar

Anlatım, Soru-cevap, Tartışma, Ödev

Dersin İçeriği

Metin, M., 2001. Süt Teknolojisi, E. Ü. Ders Kitabı Demirci, M. ve Şimşek, O. (1997). Süt İşleme Teknolojisi. Hasad Yayıncılık İstanbul. pp: 246. Robinson, R.K., 1986 Modern Dairy Technology. Vol. 1, 2. Elsevier Science Incorporated. N.Y. USA Gösta Bylund, 2005 .Dairy Processing Hand book. Tetra Pak processing systems.Lund, Sweden

Dersin Amacı

Bu dersin amacı öğrenciye süt ve ürünleri konusundaki bilgileri kullanarak teknolojiyi anlamayı sağlamaktır. Bu teknoloji sütün içme sütü, fermente ürünler, tereyağı, koyulaştırılmış ve kurutulmuş ürünleri, peynir ve dondurma gibi değişik ürünlere dönüştürülmesini kapsar

Haftalık Ders İçeriği

Hafta Teorik Uygulama Laboratuar Ders Notları
1 Giriş, Süt Üretimi, Toplanması, Fabrikaya Alınması
2 Süt Kimyası ; Protein ve Enzimler
3 Süt Kimyası ; Yağ ve Laktoz
4 Süt Kimyası ; Vitamin, Mineral , Fizksel özellikler ve Reoloji
5 Mikroorganizmalar, Süt ve Bileşenlerindeki Değişmeler
6 Isı Değiştiriciler, Seperatörler
7 Homogenizatör, Membran Filtrasyon, Evaporator, Dearatör
8 Pastörize ve Uzun Ömürlü Süt
9 Vize
10 Starterler ve Fermente Süt Ürünleri
11 Tereyağı, Sürülebilir Ürünler ve Sade Yağ
12 Peynir, Kazein ve Peynir Suyu
13 Kondanse Süt, Süt Tozu ve Rekombine Ürünler
14 Dondurma, İşletme Temizliği ve Atık Yöntemi
15 Genel tekrar
16 Genel tekrar